Mer

  Valgsnacks for fredag 15. november

  Valgsnacks-logoFL-guv: Gravis har målt staten, og finner demokrat (og ex-republikaner) Charlie Crist med en 46-36 ledelse på sittende guvernør Rick Scott. Samtidig går det stadig historier om at senator Bill Nelson vurderer å kaste seg inn i det demokratiske primærvalget; hans stabssjef ringer visstnok rundt for å lodde stemningen.

  KS-adm: Administrasjonsminister Kris Kobach har en meget solid 49-33 ledelse på sin demokratiske utfordrer, tidligere delstatssenator og ex-republikaner Jean Schodorf. Hun ble vippet ut av senatet i primærvalget i 2012 som en følge av at republikanske primærvelgere ønsket et mer konservativt alternativ.

  KY-ag: Advokat Andy Beshear har alt meldt sitt kandidatur til justisministerjobben, som er på valg i 2015. Beshear er sønn av guvernør Steve Beshear. Sittende minister Jack Conway (D) kan ikke stille igjen, men sikter trolig mot guvernørjobben.

  MT-sen: Det demokratiske partiet i Montana er misfornøyde med tidligere guvernør Brian Schweitzer, som har unnlatt å forsøke å forhindre sin gamle viseguvernør John Bohlinger fra å stille i primærvalget mot partiets foretrukne kandidat, viseguvernør John Walsh. Bohlinger har alt kommet med flere krasse utfall mot republikanerne som neppe vil gå hjem i denne delstaten.

  Rep-prez: Republikanerne planlegger flere endringer i nominasjonsprosessen i 2016. Konventet skal legges til tidlig i juli, det skal bli færre debatter og de håper å korte ned primærvalgsesongen, bla. ved å holde et felles primærvalg for alle statene i Midtvesten. Hensikten sies å være å forberede partiet på en valgkamp mot Hillary Clinton.

  TX-guv: Tidligere guvernørkandidat Debra Medina vil ikke stille til guvernør som uavhengig allikevel, men har offisielt registrert seg som kandidat til comptrollervervet.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også