Mer

  11. november: Veterans Day og 2016

  Morgen-Warren

  God morgen! Det er mandag, Veterans Day i USA, og Mor­gen­kaffen er ser­vert.

  «First off, political advice from people who ran the Romney campaign is probably something nobody should really give a darn about, so let’s start with that.»

  New Jersey-guvernør Chris Christie (R), til ABCs George Stephanopoulos, om kritikken mot Christie fra en av rådgiverne som vurderte ulike visepresidentkandidater for Mitt Romney i fjor. Kritikken er hentet fra Mark Halperin og John Heilemanns Double Down: Game Change 2012. (Boka er absolutt lesbar, selv om den er langt mindre filmatisk/eksplosiv/sensasjonell enn forgjengeren).

  DAGEN I DAG, i 1921: President Warren Harding dediserte The Tomb of the Unknowns, De ukjentes grav, på Arlington National Cemetery i Washington, D.C.

  MANDAGENS MENINGSMÅLINGER (gjen­nom­snitt):

  • Obama, job approval (RCP): approve 42,1 %, dis­ap­prove: 52,6 % (-10,5)
  • Kon­gressen, job approval (RCP): approve 8,8 %, dis­ap­prove 84,4 % (-75,6)
  • Kon­gressen, gene­risk stemme (RCP): demo­kra­tene 46,3 % (+6,2), repub­li­ka­nerne 40,1 %

  #AMPOL-NYTT

  • I dag er det Veterans Day i USA. President Barack Obama markerer dagen ved å invitere veteraner til frokost i Det hvite hus. Han tar deretter turen til kirkegården på Arlington der han skal legge ned en krans på De ukjentes grav, 92 år etter at graven ble dedisert av president Warren Harding.
  • Det rapporteres om et tilbakesteg i atomsamtalene med Iran. Utenriksminister John Kerry gjorde sitt beste for å tilbakevise tilbakesteget på NBCs «Meet the Press» i går.
  • CBS’ «60 Minutes» sendte for noen uker siden en dybdesak om terrorangrepet i Benghazi, Libya den 11. september 2011. I ettertid har de innsett at de begikk flere alvorlige feil i reportasjen, og i går kom unnskyldningen: «The truth is we made a mistake,» Nå kritiseres de for kun å ha brukt ett minutt på unnskyldningen, uten egentlig å forklare hva som var feil eller misvisende i den opprinnelige saken.
  • Gikk du glipp av søndagsshowene? Politico oppsummerer på 90 sekunder.
   • New Jersey-guvernør Chris Christie (R) ble intervjuet på fire av de fem store søndagsshowene: «Meet the Press», «Face the Nation», «This Week» og «Fox News Sunday».

  DAGENS LESESTOFF

  «Hillary’s Nightmare. A Democratic Party that realizes its soul lies with Elizabeth Warren», av Noam Scheiber (The New Republic): «It’s hard to look at the Democratic Party these days and not feel as if all the energy is behind Warren. Before she was even elected, her fund-raising e-mails would net the party more cash than any Democrat’s besides Obama or Hillary Clinton. According to the Times, Warren’s recent speech at the annual League of Conservation Voters banquet drew the largest crowd in 15 years. Or consider a website called Upworthy, which packages online videos with clever headlines and encourages users to share them. Obama barely registers on the site; Warren’s videos go viral. An appearance on cable this summer—’CNBC HOST DECIDES TO TEACH SENATOR WARREN HOW REGULATION WORKS. PROBABLY SHOULDN’T HAVE DONE THAT’—was viewed more than a million times. A Warren floor speech during the recent stalemate in Congress—’A SENATOR BLUNTLY SAYS WHAT WE’RE ALL THINKING ABOUT THE OBNOXIOUS GOVERNMENT SHUTDOWN’—tallied more than two million views. The poll numbers also suggest the Democratic Party is becoming Elizabeth Warren’s party. …» LINK

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • Illinois-guvernør Pat Quinn har plukket Paul Vallas som sin vise­gu­ver­nør­kan­didat neste år. Vallas er kjent for sitt arbeide innen flere skole­dis­trikt rundt om i USA, og er kjent som en dyktig, men kon­tro­ver­siell admi­ni­strator. Han er også en tid­li­gere repub­li­kaner og særlig lærer­fag­for­enin­gene i Illi­nois vil mis­like dette valget.
  • Repub­li­kanske ledere på føde­ralt nivå opp­fordrer tid­li­gere senator Scott Brown (R-Massachusetts) til å stille i New Hamps­hire framfor i Massachusetts. Staten er mye mer kon­ser­vativ enn Mas­sachu­setts, der Brown ble slått ut med klar margin av Eliza­beth Warren i 2012.
  • En måling utført av PPP for det demo­kra­tiske par­tiet viser dødt løp, 41-41 mellom Ohio-guvernør John Kasich (R) og fyl­kes­kom­mi­sjonær Ed Fitz­Gerald.
  • Tid­li­gere senator Larry Pressler (R-South Dakota), som satt fra 1979 til 1997, vur­derer å stille som uav­hengig kan­didat for å gjen­vinne dette setet som han tapte til Tim Johnson i 1996. Johnson tar ikke gjen­valg i 2014. Pressler er 71 år gammel, så jeg tviler vel på hans sjanser.
  • Det ble avlagt 2,2 millioner stemmer i Virginias justisministervalg forrige tirsdag. Det skiller nå 17 stemmer mellom de to kandidatene.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Texas-guvernør Rick Perry (R), som nylig besøkte Iowa og som vurderer et nytt kandidatur i 2016, ble intervjuet på ABCs «This Week» i går. Han sa blant annet følgende om Obama: «He needs to stand up in front of the American people and say, you know what? I perpetuated a fraud on you.»
  • Rick Perry hadde følgende å si om New Jersey-guvernør Chris Christie (R): “Is a conservative in New Jersey a conservative in the rest of the country?»
  • Konservative republikanere finner seg ikke i at Chris Christie er partiets redningsmann.
  • Samtidig, i Washingtons ekkokammer: Christie kan være en ny Giuliani (storfavoritt som viste seg å være for moderat, og som imploderte i rekordfart).
  • Mer fra Christie: «I’m the governor of New Jersey and that’s what I asked for for four more years.» ABCs George Stephanopoulos: «All four years?» Christie: «Listen, who knows? I don’t know.»
  • Representerer senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) et marerittscenario for Hillary Clintons presidentambisjoner? Noam Scheiber, som har hovedsaken i siste nummer av The New Republic, argumenterer for nettopp det: «‘All of which is to say, if Hillary Clinton runs and retains her ties to Wall Street, Warren will be more likely to join the race, not less. Warren is shrewd enough to understand that the future of the Democratic Party is at stake in 2016. At 64, she knows that if Hillary wins and populates yet another administration with heirs to Robert Rubin, it will be at least eight years before there’s another chance to reclaim the party.’ Said one former Warren aide: ‘Yeah, Hillary is running. And she’ll probably win. But Elizabeth doesn’t care about winning. She doesn’t care whose turn it is.'»
  • …og forsiden er verdt å få med seg:

  new-republic-elizabeth-warren-cover_copy


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også