Mer

  7. november: Helsereform-problemer

  Morgen-kongress

  God morgen! Det er torsdag, og Mor­gen­kaffen er ser­vert.

  Før jeg tar for meg dagens saker: Vi har nettopp publisert en ny utgave av Panelet. Temaet denne gangen: Chris Christies presidentambisjoner.

  «In politics, when you have to eat shit, you don’t nibble.»

  Den demokratiske strategen Chris Kofinis, sitert av CBS News, mener president Obama bør innrømme at «if you like your plan, you can keep your plan»-løftet var lite gjennomtenkt, og at han bør unnskylde seg så fort som mulig.

  DAGEN I DAG, i 1944: President Franklin D. Roosevelt ble valgt til sin fjerde (!) presidentperiode. Det 22. grunnlovstillegget, som fastsetter at en president kan sitte maksimalt to perioder, ble vedtatt etter Roosevelts død.

  #AMPOL-NYTT

  • Helseminister Kathleen Sebelius, sa i går i en høring i Senatets finanskomité at myndighetene må fikse ”hundrevis av problemer med ”Obamacare”, men hun kategorisk avviste tverrpolitiske forslag om å utsette helsereformen.
  • President Obama og visepresident Joe Biden møtte 16 senatsdemokrater onsdag for å diskutere problemene med implementeringen av ”Obamacare” og for å høre deres formeninger om helsereformens utfordringer. De fleste partifellene som møtte Obama står ovenfor gjenvalg i 2014, og flere demokrater er bekymret for at problemene med helsereformen vil redusere deres muligheter for gjenvalg.
  • Humana Inc, en av aktørene som tilbyr helseforsikring på ”Obamacares” nettbaserte markedsplass, uttalte onsdag at de forventer at de amerikanske myndighetene utsetter helsereformen til de tekniske problemene er fikset.
  • Tony Trenkle, den ansvarlige for teknologien i det føderale etaten som utviklet den trøblete nettsiden til ”Obamacare”, HealthCare.gov, slutter i jobben til fordel for en jobb i privat sektor. Trenkle blir den første som forlater stillingen sin etter lanseringen av reformen.
  • Utenriksminister John Kerry la press på Israel til å begrense nye bosettinger i sitt møte med Palistinas president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Vestbredden og Gaza onsdag. Kerry omtalte de nye bosettingene som «illegitime og ikke hjelpsomme».
  • Tidligere visepresident Al Gore gikk hardt ut mot National Security Agencys (NSA) overvåkningsteknikker som har blitt avslørt av Edward Snowden. Gore omtalte overvåkingen som «skandaløs» og «fullstendig uakseptabel», på et universitetsevent i Canada tirsdag.

  DAGENS LESESTOFF

  «Panelet: Chris Christies presidentambisjoner», av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «Vi stiller USA-eksperter aktu­elle spørsmål, og her får du sva­rene. Denne gangen: New Jersey-guvernør Chris Christies presidentambisjoner. … Det var aldri noe spørsmål om New Jersey-guvernør Chris Christie (R) kom til å vinne gjenvalg eller ikke. Spørs­målet var hvor stor mar­ginen ned til mot­stan­deren ville bli. Christie tok 60 % mot Barbara Buonos 38 %, og det lukter det 2016 av. Christie har heller ikke lagt skjul på at han vurderer å stille. Han leder samtidig på Pollsters gjennomsnitt av 2016-målingene på republikansk side: 1. Christie 15 % 2. Cruz 14,5 % 3. Paul 13 % 4. Ryan 11,1 % 5. Bush 10,4 % 6. Rubio 9,5 %. Spørsmål: Hvordan anser du Chris Christies sjanser til å vinne den republikanske presidentnominasjonen og deretter Det hvite hus? Hva må han gjøre fram mot 2016? …» LINK

  VALGSNACKS

  • Avtroppende New York City-borgermester Michael Bloomberg, som har profilert seg som en forkjemper for strengere våpenkontroll, uttalte etter guvernørvalget i Virginia at ”innbyggerne i NRAs hjemstat sto opp og sa: Nok er nok”.
  • Mens Terry McAuliffe (D) vant Virginias guvernørvalg tirsdag, blir det trolig gjenvalg i onsdagens valg om statens justisminister. Den republikanske kandidaten Mark D. Obenshain leder med 286 stemmer over demokraten Mark Herring med 100 % av stemmene talt opp, og med en så liten ledelse er det tilnærmet sikkert med nye runder.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Obama var onsdag i Dallas, Texas for å promotere helsereformen – men ikke alle var like begeistret. Senator Ted Cruz (R-Texas) la ut en uttalelse onsdag der han anbefalte presidenten å ”ta sin brutte-løfter turné et annet sted”.
  • Neste tirsdag starter tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin sin turne gjennom 15 byer for å promotere hennes nye bok «Good Tidings and Great Joy: Protecting the Heart of Christmas». Vi gleder oss til jul.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også