Mer

  Resultater fra nattens valg i USA

  Her følger en kjapp oversikt over hvem som vant (evt. tapte) i de valgene jeg skrev om i går formiddag (og liveblogget i natt).

  Delstatsvalgene:

  NJ-guv: Guvernør Chris Christie (R) beseiret delstatssenator Barbara Buono (D) med ca 60-38. Nå er det trolig 2016 neste for Christie. I delstatsforsamlingen er flere seter svært jevne, men det er klart at republikanerne ikke vinner mer enn et par seter. Begge kamre forblir således demokratiske.

  VA-guv: Forretningsmannen Terry McAuliffe (D) slo justisminister Ken Cuccinelli (R) med knappere margin enn de fleste hadde spådd på forhånd; ca 48-46. Libertarianer Rob Sarvis tok under 7%. I delstatshuset tok demokratene netto 1-2 seter, og kammeret forblir republikansk.

  VA-ltguv: Delstatssenator Ralph Northam (D) beseiret lett predikant E. W. Jackson (R) med ca 55-45. Demokratene får dermed den viktige stemmen som gir dem kontroll over delstatssenatet.

  VA-ag: I nattens jevneste race er det meget jevnt mellom delstatssenator Mark Obenshain (R) og hans kollega Mark Herring (D). Obenshain har en syltynn ledelse som kan forsvinne når fintellingen er ferdig, så her er ingenting avgjort ennå.

  Kongressen:

  AL-1: Andre runde i det republikanske primæroppgjøret mellom tidligere delstatssenator Bradley Byrne og forretningsmann Dean Young endte med en knapp 52-48 seier til Byrne. Han møter demokrat Burton LeFlore i selve valget den 17. desember og er storfavoritt.

  Lokalvalg:

  Her følger en alfabetisk oversikt over valgene på borgermester, delstatssenat og fylkespolitikere.

  Atlanta: Kasim Reed (D) vant enkelt gjenvalg.

  Boston: Delstatsrepresentant Marty Walsh (D) slo bystyremedlem John Connolly (D) 52-48 . Suppleringsvalget til delstatssenatet i Massachusetts endte med seier til den republikanske kandidaten, delstatsrepresentant Donald Humason over den demokratiske kandidaten, bystyremedlem David Bartley.

  Charlotte: Demokratenes bystyremedlem Patrick Cannon (D) slo viseborgermester Roxanne Qualls (D).

  Cleveland: Sittende borgermester Frank Jackson (D) vant over den uavhengige forretningsmannen Ken Lanci.

  Detroit: Den hvite forretningsmannen Steve Duggan (D) beseiret den svarte fylkessheriffen Benny Napoleon (D) 55-45. Duggan blir Detroits første hvite borgermester på 40 år.

  Houston: Sittende borgermester Annise Parker (D) tok over 50% i første runde, og er dermed valgt for en tredje (og siste) toårsperiode.

  Miami: Borgermester Thomas Regalado (D) ble enkelt gjenvalgt.

  Minneapolis: Dette valget, der alle velgere kunne rangere tre kandidater, ble akkurat så kaotisk og spennende som varslet på forhånd. Vinneren i natt så ut til å bli bystyremedlem Betsy Hodges.

  New York City: Etter tolv år med Mike Bloomberg tok ombudsmann Bill de Blasio (D) en knusende seier over tidligere transportsjef Joe Lhota (R); tallene var 73-25 da undertegnede logget av i natt. Valget av fylkesleder i Nassau County endte derimot med seier til den sittende fylkeslederen, republikaner Ed Mangano over demokraten Tom Suozzi.

  Pittsburgh: Bystyremedlem Bill Peduto (D) moste sin republikanske konkurrent, konsulent Joshua Wander.

  Seattle: Den sittende borgermesteren Michael McGinn, lå an til å tape for utfordreren, delstatssenator Ed Murray. Begge er demokrater. I suppleringsvalget til delstatssenatet i Washington, der delstatsrepresentant Jan Angel (R) utfordret den oppnevnte delstatssenatoren, lege Nathan Schlicher er det for jevnt til å utrope noen vinner foreløpig.

  St. Petersburg: St. Petersburg har i mange år hatt republikanske borgermestere, men den sittende borgermesteren, Bill Foster ble most av sin demokratiske utfordrer, den tidligere delstatsrepresentanten Rick Kriseman.

  Toledo: Sittende borgermester Mike Bell ble slått av bystyremedlem Michael Collins. Begge kandidater er uavhengige, men Collins står noe til venstre for Bell.

  Twitter: @USAvalg

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også