Mer

  Chris Christie sikter mot 2016 etter å ha sikret gjenvalg med 60 % av stemmene

  ChrisChristieElectionNight2013

  Det var aldri noe spørsmål om New Jersey-guvernør Chris Christie (R) kom til å vinne eller ikke. Spørsmålet var hvor stor marginen ned til motstanderen ville bli. Den ble stor nok, og det lukter det 2016 av.

  Christie sikret seg til slutt 60 % av stemmene og havnet 22 prosentpoeng foran demokraten Barbara Buono.

  President Barack Obama vant samme delstat med 58 % mot Mitt Romneys 41 % i fjorårets presidentvalg. Den gang kapret Romney kun 27 % av hispanics, en gruppe Christie vant med 51 % oppslutning i går.

  «Hvis vi kan gjøre dette i Trenton, New Jersey, så burde kanskje folkene i Washington, D.C. skru på tv-apparatene sine og få med seg hvordan det gjøres,» sa Christie på valgvaken i Asbury Park.

  Han avsluttet med det en imponerende valgkamp, og seieren gir ham gode kort på hånden med tanke på den lange veien til Det hvite hus som det ventes at Christie nå legger ut på.

  Les mer om Chris Christies presidentambisjoner i Panelet.

  Ut over det åpenbare – overbevisende seier i en blå stat av en republikansk guvernør med krossover-appell – skrev jeg følgende om Christies 2016-strategi tilbake i august:

  «… høs­tens gjen­valg [gir også] Christie en meget nyttig platt­form på veien til 2016: for­mann­skapet av RGA, the Repub­lican Governor’s Association.

  Han vil dermed kunne besøke del­stat etter del­stat som repre­sen­tant for par­tiet, mens han deler ut valg­kamp­midler og knytter vik­tige kon­takter for seg selv. Det er blant annet guver­nør­valg i Iowa, New Hamps­hire og South Caro­lina neste år – den 1., 2. og 3. del­staten i nomi­na­sjons­kampen – og Christie vil ta turen.»

  Du ser Christies seierstale her:

  httpv://youtu.be/5XoibAnPP6g

  Du leser om resten av nattens valgresultater her.

  Det viktigste: demokraten Terry McAuliffe vant en knepen seier i Virginias guvernørvalg mens demokraten Bill de Blasio vant en knusende seier i New York Citys borgermestervalg.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også