Mer

  Valgsnacks for tirsdag 5. november

  Valgsnacks-logoCA-lokal: SurveyUSA har igjen målt borgermesterracet i San Diego, og finner det republikanske bystyremedlemmet Kevin Faulconer med en 41-28 ledelse på den sterkeste demokraten, Nathan Fletcher. Man trenger minst halvparten av stemmene for å vinne i første runde, men Faulconer leder en evt. andre runde med 46-41.

  FL-13: Det har vært spekulasjoner rundt både sønnen, enken og broren til avdøde Bill Young, men til syvende og sist vil ingen av dem stille i suppleringsvalget. Familien har derimot erklært sin støtte til Youngs tidligere juridiske rådgiver, David Jolly. Han har imidlertid en fortid som lobbyist, og har en lang rekke demokrater han donerte til, så han får neppe nominasjonen uten kamp. På demokratisk side bygger det opp til primærvalg mellom tidligere guvernørkandidat Alex Sink og advokat Jessica Erlich, som var partiets kandidat mot Young i 2012.

  IN-2: Universitetsadministrator Joe Bock vil stille for demokratene mot kongresskvinne Jackie Walorski. Bock har en fortid som delstatsrepresentant i Missouri på 80/90-tallet.

  KS-sen: Demokratene har muligens en kandidat denne dypt konservative staten. Ifølge lokalpressen vil distriktsanklager Chad Taylor vurdere å stille.

  MO-8: Viseguvernør Pete Kinder vil allikevel ikke utfordre kongressmann Jason Smith i det republikanske primærvalget.

  NE-sen: Demokratene har endelig en mulig kandidat her; advokat David Domina, som var tapende kandidat til partiets guvernørnominasjon i 1986.

  NE-2: Kongressmann Lee Terry (R) får konkurranse fra høyre i primærvalget; forretningsmann og medlem av delstatspartiets styrende komite, Dan Frei, vil stille mot ham.

  NV-adm: Tidligere delstatssenator Barbara Cegavske vil stille til administrasjonsminister for republikanerne. Stillingen blir åpen i 2014, fordi den sittende ministeren ikke kan stille på ny. Demokratene stiller trolig med finansminister Kate Marshall.

  NJ-guv: Quinnipiac slenger ut en måling helt på tampen der guvernør og republikaner Chris Christie leder 61-33 over delstatssenator og demokrat Barbara Buono.

  Monmouth finner racet med tallene 57-37 til Christie.

  Rutgers-Eagleton har tallene 66-30.

  NJ-6: Tidligere borgermester Anna Little (R) vil for tredje gang utfordre kongressmann Frank Pallone (D).

  NY-lokal: Bill de Blasio leder 65-24 over Joe Lhota.

  RI-guv: Borgermester Allan Fung har offisielt erklært seg som republikansk guvernørkandidat. Den moderate Fung får konkurranse i primærvalget fra Ken Block, grunnleggeren av Rhode Islands moderate parti.

  VA-guv: Quinnipiac har også en måling fra Virginia, der de finner forretningsmann og demokrat Terry McAuliffe med en 46-40 ledelse over justisminister og republikaner Ken Cuccinelli. Libertarianer Rob Sarvis har 8%.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også