Mer

  PunditFact.com er lansert: Faktasjekker politiske kommentatorer

  I dag lanserte PolitiFact-gjengen hos Tampa Bay Times sitt nye prosjekt: PunditFact.com. Nå skal også USAs mange politiske kommentatorer faktasjekkes.

  twitter-punditfact-mic-onlyPunditFact.com beskriver en «pundit» som «noen som tilbyr analyse eller meninger om nyheter, særlig politikk.»

  En «pundit», som kan omtales som en politisk kommentator, omfatter imidlertid ikke personer som er valgt til et embete, erklært som kandidat eller personer som representerer et parti, en kampanje eller en regjering. Disse personene tar PolitiFact.com seg av.

  PunditFact vil ta for seg kommentarer i aviser, magasiner, blogger, radio og tv. Prosjektet er viktig ettersom politiske kommentatorer spiller en stadig mer sentral rolle i den amerikanske mediehverdagen.

  «Folk må holdes ansvarlige for hva de sier», fastslår PunditFact.com.

  Med tanke på at en stor del av det amerikanske mediemarkedet preges av nyhetsformidling der politiske kommentatorer spiller en sentral rolle, kan man trygt si at de får nok å gjøre.

  Truth-O-Meteret

  Utspillene som faktasjekkes blir kategorisert utifra det såkalte «truth-o-meteret», med kategoriene «sant», «for det meste sant», «halvsannhet», «for det meste usant», «ikke sant», og sist, men ikke minst: «Pants on Fire». Sistnevnte kategori er reservert til utsagn som ikke bare er falske, men som er riv ruskende gale.

  Vi gleder oss til å følge med framover.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også