Mer

  4. november: Motbakke for Obama

  Morgen-HillarySchumer

  God morgen! Det er mandag, fem år siden Barack Obamas historiske valgseier i 2008, og Mor­gen­kaffen er ser­vert.

  «I’m not planning for it, I just think it’s inevitable.»

  New Jersey-guvernør Chris Christie (R), sitert av Politico, om at budskapet fra morgendagens (meget sannsynlige) gjenvalg i New Jersey kommer til å spre seg også utenfor New Jerseys grenser.

  DAGEN I DAG, i 2008: Senator Barack Obama (D-Illinois) ble valgt til USAs første svarte president. Obama vant med 52,9 % av stemmene og 365 valgmenn. Senator John McCain (R-Arizona) fikk 45,7 % og 173 valgmenn.

  httpv://youtu.be/jJfGx4G8tjo

  MANDAGENS MENINGSMÅLINGER (gjen­nom­snitt):

  • Obama, job approval (RCP): approve 43,3 %, dis­ap­prove: 51,9 %
  • Kon­gressen, job approval (RCP): approve 8,9 %, dis­ap­prove 84,4 %
  • Kon­gressen, gene­risk stemme (RCP): demo­kra­tene 46,6 %, repub­li­ka­nerne 40 %
  • Vir­ginia guvernør (RCP): Terry McAu­liffe (D) 44,7 % – Ken Cuc­ci­nelli (R) 38,3 %
  • New Jersey guvernør (RCP): Chris Christie (R) 59% – Bar­bara Buono (D) 34,7%

  #AMPOL-NYTT

  DAGENS LESESTOFF

  «Review: ‘Double Down,’ on the 2012 election, by Mark Halperin and John Heilemann», av Peter Hamby (CNN, publisert hos Washington Post): «… ‘Double Down,’ a chronicle of last year’s grind-it-out election by journalists Mark Halperin and John Heilemann. The authors deploy the conversation-driving formula that propelled their previous book, ‘Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime,’ to bestseller status and a movie deal with HBO. (The same network has already optioned the rights to ‘Double Down.’) The duo’s M.O. — translating insider politics for mass-market readers with behind-the-scenes reporting and Gonzo flair — is custom-built for today’s news cycle, in which scoops explode on Twitter and oblige the rest of the political media to chase, confirm, refute, scrutinize, analyze to death. The digital blast radius for ‘Double Down’ is infinite.» LINK

  PS: Jeg får boken ved midnatt og kommer til å publisere godbiter framover.

  «The Intervention» (utdrag fra Double Down…), av John Heilemann og Mark Halperin (New York Magazine): «He’d blown the first debate. Now he was on the verge of blowing the second and risking his reelection. In an excerpt from their new book, Double Down, Mark Halperin and John Heilemann describe the moment when a president was talked away from the edge. …» LINK

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • President Barack Obama drev valgkamp for Virginias demokratiske guvernørkandidat Terry McAuliffe i går. Obama ba demokratene i delstaten om bruke hver time, hvert minutt og hvert sekund på å jobbe for McAuliffe i valgkampinnspurten. Gårsdagens opptreden var Obamas andre valgkamparrangement så langt i år.
  • Er pro­ble­mene med Oba­ma­care i ferd med å senke Terry McAu­liffe i Vir­ginias guvernørvalg? Emerson finner dette racet å være eks­tremt jevnt, med 42% for McAu­liffe, 40% for Ken Cuc­ci­nelli og 13% på Rob Sarvis. Med så små mar­giner i siste måling og så stor opp­slut­ning for Sarvis er Emer­sons rykte på spill her. Andre målere finner litt større avstand:
   • CNU finner racet med samme margin som for to uker siden, med McAu­liffe på 45 og Cuc­ci­nelli 38 og Sarvis på 10%. Av Sarvis vel­gere ville 37% stemt på Cuc­ci­nelli og 17% på McAu­liffe dersom Sarvis ikke stilte.
   • Zogby var ute med en ny måling lørdag, der McAu­liffe hadde 43, Cuc­ci­nelli 36 og Sarvis 9%.
   • PPP slapp sin måling i natt. De har McAu­liffe på 50%, Cuc­ci­nelli 43% og Sarvis 4%. Quin­nipiac kommer ut med sin siste måling i løpet av mandag.
  • Demo­kra­tenes guver­nør­kan­didat i Maine, kon­gress­mann Mike Michaud har «kommet ut av skapet«. Det har neppe noen stor betyd­ning, men på den annen side kan hver pro­mille telle i et jevnt tre­veis race som dette.
  • Ingen stor over­ras­kelse, men tid­li­gere guvernør og repub­li­kaner Charlie Crist søker den demo­kra­tiske nomi­na­sjonen til guvernørembetet i Florida for 2014. Sit­tende guvernør, repub­li­ka­neren Rick Scott, har alt kjøpt reklametid for over en halv mil­lion dollar og står klar med reklamen så fort Crist offent­lig­gjør på mandag.

  Du finner mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Senator Chuck Schumer (D-New York), demokratenes tredjemann i Senatet som representerte New York sammen med Hillary Clinton fra 2001-2009, støtter Hillary i 2016. Schumer kunngjorde dette på Iowademokratenes Jefferson Jackson-middag i helgen. Han sa blant annet følgende: «I have found my 2016 candidate. She’s a virtual guarantee to deliver victory for our party in 2016. This candidate is perfectly suited to succeed in the Iowa caucuses. So let’s all stick together and make sure that Ted Cruz is the Republican candidate in 2016! … Fooled you, didn’t I?’ … Schumer said 2008 was the right time for Barack Obama, ‘but 2016 is Hillary’s time.'»
  • Mitt Romney ser New Jersey-guvernør Chris Christie – som hadde dekknavnet «pufferfish» i Romneys VP-jakt i fjor sommer – som republikanernes potensielle redningsmann i 2016.
  • Romney ble i går intervjuet på NBCs «Meet the Press» og fikk spørsmål om å nevne «very capable people» på republikansk side med tanke på 2016. Romney sa at Christie skiller seg ut, men nevnte samtidig visepresidentkandidaten Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt), senator Marco Rubio (R-Florida) og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush.
  • Senator Rand Paul (R-Kentucky) til George Stephanolopoulos på ABCs «This Week» om hvorvidt senator Ted Cruz (R-Texas) blir en hovedrival i 2016: «I think we’re a long way away from that. I haven’t even convinced my wife yet whether I should do this. So we’re a ways away from making a decision. So, uh, but no, Ted and I are friends. And he’s a limited government conservative. We don’t always agree on everything, but we agree on a lot of things. So I won’t be coming on television to try to disparage him, whether we’re ever rivals or not.»

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også