Mer

  Tre nye målinger fra Virginia

  Meningsmålerne i Virginia har den siste tiden hatt dårlige nyheter for justisminister Ken Cuccinelli, som bare har sett avstanden opp til demokraten Terry McAuliffe øke. Se bare på følgende liste: Politico +9, CNU +7, Marist +8, Rasmussen +17(!), Washington Post +12. Selv konservative Wentzel, hvis tall kun de mest forblindede republikanere tror på, hadde McAuliffe med 1% ledelse. Man kunne formelig høre de politiske nekrologene bli skrevet rundt i det ganske land.

  Nå er imidlertid Quinnipiac ute med en måling som på mange måter kan være skjellsettende for instituttet, som kom desidert best ut av New Yorks primærvalgmålinger i september. De har guvernørvalget i Virginia mye nærmere enn alle andre; McAuliffe har en knapp 45-41 ledelse over Cuccinelli. Ifølge Quinnipiac ville stillingen vært kun 47-45 dersom libertarianer Rob Sarvis ikke stilte. Så får vi se hvor mange stemmer han til slutt får, og hvem som til sist tjener mest på at han er med. Dersom marginen i Virginia blir på under 5% vil Quinnipiac ha levert et solid stykke arbeide denne høsten.

  To mindre pålitelige målere har også merkelige tall i dag. Zogby, som svært ofte har snåle resultater, har McAuliffe i ledelsen med latterlige 35-30. At 26% ikke vet hvem de skal stemme på så kort tid før et valg er helt usannsynlig. Roanoke College, som har en historie med å publisere tall som er altfor gode for republikanerne har plutselig racet på smått utrolige 46-31 til McAuliffe.

  Er det så noe disse tre er enige om? Vel, alle gir 9% til Sarvis. Jeg tror dette tallet er litt for høyt, og at en del republikanere vil «komme hjem» etterhvert som tanken på en fremtidig guvernør McAuliffe fester seg.

  Oppdatering I: Rasmussen slapp en måling i dag som gir McAuliffe en 7 % ledelse (43-36), dvs en forbedring for Cuccinelli på 10% siden forrige ukes måling. Det kan tyde på at racet er blitt tettere. Sarvis har 12%.

  Oppdatering II: Hampton University har sluppet dagens femte måling, og finner McAuliffe i tet 43-37. Sarvis har 12%. Dersom Sarvis ikke var med, ville resultatet vært knappere; 42-41. Hampton har dessuten målt viseguvernørracet, hvor demokrat Ralph Northam har en 43-37 ledelse på republikaner E. W. Jackson og justisministervalget, der republikaner Mark Obenshain leder 45-39 på demokrat Mark Herring.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også