Mer

  28. oktober: Helsereform- og NSA-trøbbel

  Morgen-NSA

  God morgen! Det er mandag, europeiske storaviser fortsetter med publiseringen av Edward Snowden-lekkede NSA-dokumenter, og Mor­gen­kaffen er ser­vert.

  sitatetThe government almost shut down, now they’re tapping somebody’s phone, and now this thing. This is creating an issue of confidence in the minds of the American people, and doubt with people around the world, which is really serious.

  Ohio-guvernør John Kasich (R) om det politiske klimaet i Washington, de nye NSA-avsløringene i Europa, og implementeringen av Obamas helsereform.

  Bonussitat:

  Mike … said he and I are fishing buddies, which is simply not true. Never happened.

  Tidligere visepresident Dick Cheney om senator Mike Enzi (R-Wyoming). Enzi utfordres av Cheneys datter Liz i det republikanske senatsprimærvalget.

  DAGEN I DAG, i 1962: Cubakrisen er over i det Sovjetunionens Nikita Khrusjtsjov bestemmer seg for å fjerne atommissilene som hadde blitt utplassert på Cuba.

  MANDAGENS MENINGSMÅLINGER (gjen­nom­snitt):

  • Obama, job approval (RCP): approve 45 %, dis­ap­prove: 50,8 %
  • Kon­gressen, job approval (RCP): approve 8,4 %, dis­ap­prove 84,7 %
  • Kon­gressen, gene­risk stemme (RCP): demo­kra­tene 46,9 %, repub­li­ka­nerne 40,3 %
  • Vir­ginia guvernør (RCP): Terry McAu­liffe (D) 46 % – Ken Cuc­ci­nelli (R) 36,8 %
  • New Jersey guvernør (RCP): Chris Christie (R) 59,6% – Bar­bara Buono (D) 33,2%

  #AMPOL-NYTT

  • Søndag kveld meldte den spanske storavisen El Mundo, med bakgrunn i Edward Snowden-lekkede NSA-dokumenter, at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA samlet informasjon om 60 millioner spanske telefonsamtaler i desember 2012. De nye rapportene, som følger de siste dagenes avsløringer i (britiske The Guardian og deretter i) tyske medier om NSAs overvåkning av forbundskansler Angela Merkel, gir ytterligere utenrikspolitisk hodebry for president Obama.
  • Obama, som skal ha forsikret Merkel om at han ikke visste om overvåkningen, skal ifølge en annen rapport ha visst om dette helt siden 2010. Det meldes samtidig at overvåkningen av Merkel skal ha begynt så tidlig som i 2002.
  • Representant Pete King (R-New York, 2. kongressdistrikt) mener president Obama må slutte å unnskylde seg på vegne av NSA.
  • CBS’ «60 Minutes» tok i går for seg terrorangrepet i Benghazi, Libya 11. september 2012, og det politiske etterspillet.
  • Fikk du ikke med deg søndagsshowene? Politico oppsummerer.

  VALGSNACKS

  • Kam­panjen til Virginias demokratiske guvernørkandidat Terry McAu­liffe har brukt tre ganger så mye som kam­panjen til Ken Cuc­ci­nelli i de tre siste ukene, det melder NBC. Bill Clinton driver samtidig valgkamp for McAuliffe, og advarer Virginia-demokratene om ikke å ta seiren for gitt.
  • Den tidligere basketballspilleren Shaquille O’Neill – som opprinnelig er fra Newark – støtter New Jersey-guvernør Chris Christie (R): «I don’t endorse many politicians. But Chris Christie is different.»

  httpv://youtu.be/cskCKa3S8y0

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også