Mer

  Ted Cruz i Iowa, igjen

  httpv://youtu.be/9nEychKwa-I

  Denne helgen besøkte Ted Cruz Iowa for tredje gang på tre måneder. Og en senator fra Texas besøker ikke Iowa uten grunn.

  Senator Ted Cruz (R-Texas) var hovedtaleren på Iowarepublikanernes årlige Ronald Reagan-middag fredag kveld.

  Lørdag deltok han på en fundraiser for kongressmannen Steve King (R-Iowa, 4. kongressdistrikt) i tillegg til å innvie årets fasanjakt i Iowa med en haug fotografer på slep. Rick Santorum og Rick Perry gjorde det samme i opptakten til fjorårets caucusvalg i Iowas.

  Cruz flørter med andre ord med tanken på å stille som presidentkandidat i 2016.

  «Typisk Iowa». Jeg var ikke tilstede i Iowa fredag kveld. Det var derimot et medlem av pressekorpset som attpåtil abonnerer på Morgenkaffen, vår daglige gjennomgang av det som rører seg i amerikansk politikk. Han oppsummerer kvelden og Cruz sin tale på følgende måte:

  «Han traff alle punktene som republikanerne er enige om. Ikke noe kontroversielt eller overraskende meninger i talen.»

  Hva annet? «Brukte ordet ‘hashtag’ og ‘Twitter’ mye. Han ville at folk skulle bruke mobilen og sende en sms til et firetalls nummer med meldingen ‘Growth’. Det så ikke ut som mange gjorde det. Kanskje litt for gamle?»

  Avslutningsvis? «Etter talen brukte han mye tid på å snakke med folk som var i salen og tok mange bilder. Han har ihvertfall forstått hvordan man vinner Iowa.»

  En ting er iallefall sikkert: De starter tidlig i Iowa.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også