Mer

  25. oktober: Innvandringsreform?

  Morgen-Boehner

  God morgen! Det er fredag, helsereformen halter videre mens Obama retter fokuset mot innvandringsreform, og Mor­gen­kaffen er servert. «Fun Fact Fredag» publiseres som vanlig rundt lunsjtider.

  PS: Følger du oss på Facebook? Hjelp oss over 1200 likes!

  sitatetI think the biggest part of Congress’s job is to provide proper oversight of the executive branch of government. And when it comes to Obamacare, clearly there is an awful lot that needs to be held accountable.

  Speaker of the House John Boehner (R-Ohio) på en pressekonferanse om president Obamas helsereform.

  DAGEN I DAG, i 1983: President Ronald Reagan beordret marinesoldater til å innvadere den karibiske øya Grenada for å redde 1000 amerikanere fra Grenadas marxistiske regime.

  #AMPOL-NYTT

  • Støtten til å utsette deler av helsereformen til neste år – nærmere bestemt mandatet om å skaffe seg forsikring og den medfølgende boten for de som ikke gjør det – vokser. Senator Richard Blumenthal (D-Connecticut): “We have to consider delaying the mandate, that is, the penalty
  • Sentrale personer som var innleide av myndighetene i opprettelsen av helsereformens nettside, HealthCare.gov, møtte Kongressen i en høring torsdag. Spesielt republikanerne presset for å få svar på hvorfor leverandørene hadde fortalt Kongressen at alt var i rute i september, når problemene med implementeringen av reformen og nettsiden har vist det motsatte.
  • Demokratene benyttet også høringen til å kritiserte nettsidens leverandører på grunn av de teknologiske utfordringene reformen har hatt så langt. Mange demokrater fremhevet imidlertid de positive sidene ved reformen. Stemningen var tidvis amper. Representant Frank Pallone (D-New Jersey, 6. kongressdistrikt) uttalte blant annet følgende: “I will not yield to this monkey court.”
  • Tapte Speaker John Boehner budsjettspillet i den avsluttede budsjettkrisen? De første dagene, ja. Men som vi har vært inne på tidligere holdt han det gående såpass lenge at han skaffet seg ryggdekning fra mange som tidligere hadde vært kritiske mot Boehners lederskap. En drøy uke etter krisen har han styrket sin posisjon innad i Huset, noe som må sees som en seier.
  • Representant Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt) uttalte at partene i Kongressen må forsøke å diskutere på et smalere nivå i forkant av de nye budsjettsamtalene som begynner 30. oktober. Ryan, som skal lede republikanerne i budsjettforhandlingene, mener at det er urealistisk å tro at noen kan oppnå store seire i dagens politiske klima.
  • Majoritetsleder i Senatet, Harry Reid (D-Nevada), er enig: «I hope there would be a grand bargain, but I don’t see that happening.»
  • I følge The Guardian skal den amerikanske etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA) ha overvåket telefonsamtalene til 35 statsledere. Opplysningene kommer fra et dokumenter lekket til avisen av Edward Snowden.
  • Det hvite hus holdt et møte med representanter for ledere i Senatet torsdag, for å påvirke dem til å utsette nye tøffe sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram. Obama-administrasjonen skal i forhandlinger med Iran om atomprogrammet deres, og de frykter at nye sanksjoner kan vanskeliggjøre samtalene.
  • Torsdag oppfordret president Obama republikanerne om å bidra til å fikse USAs “ødelagte immigrasjonssystem”. Obama argumentere for et tverrpolitisk samarbeid i en reform som muliggjør at de 11 millionene innvandrerne som oppholder seg ulovlig i USA får en vei til lovlig opphold.

  httpv://youtu.be/N2aS6yyx95Q

  DAGENS LESESTOFF

  «Republicans, Sensing Weakness in Health Law Rollout, Switch Tactics», av Jennifer Steinhauer og Robert Pear (New York Times): «Emboldened by the intense public criticism surrounding the rollout of the online insurance exchange, Republicans in Congress are refocusing their efforts from denying funds for the health care law to investigating it. In changing tactics, Republicans hope to tamp down the continuing public criticism of their previously fruitless attack on the Affordable Care Act, one that led to a 16-day government shutdown, by focusing on the problems with the law that they say they have warned the nation about, unheeded, for three years. … For their part, Democrats find themselves in an awkward position: they, too, want to hold the administration accountable for flaws in the system but feel compelled to defend the law they wrote and passed.» LINK

  «Germans launch probe into allegations of U.S. spying», av Michael Birnbaum (Washington Post): «The Obama administration’s relationship with Europe appeared to have suffered a major setback Thursday over accusations of eavesdropping, including a new report alleging that the National Security Agency had monitored the phone conversations of more than 30 world leaders.Furious Europeans threatened to delay trade negotiations over a report that U.S. intelligence agencies listened in on German Chancellor Angela Merkel’s cellphone conversations. German officials launched a legal investigation and said the scandal could disrupt counterterrorism collaboration between the United States and the European Union. … resident Obama has assured Merkel that the United States ‘is not monitoring and will not monitor’ her communications, the White House said. But for a second day, the assurances left out discussion of whether the German leader had been monitored in the past.» LINK

  VALGSNACKS

  • Torsdag var det duket for tredje og siste debatt mellom Ken Cuccinelli (R) og Terry McAuliffe (D) i Virginias guvernørvalgkamp. Cuccinelli forsøkte å assosiere McAuliffe med Obamas helsereform, mens McAuliffe angrep Cuccinelli for ikke å avklare om han var tilhenger av kompromisset som hevet gjeldstaket og opphevet stengningen av de føderale myndighetene. Valgdatoen: 5. november.
  • Del­stats­se­nator Jim Ober­weis vil stille mot senator Dick Durbin (D-Illinois). Ober­weis har tapt noen senats- Hus- og guver­nørno­mi­na­sjoner og valg før og har neppe noen sjanse mot Durbin.
  • Bill de Blasio, den demokratiske borgermesterkandidaten i New York City, lanserte en reklame i går der han angriper Koch brødrene for å forsøke å ”kjøpe stemmer” for deres donasjoner til republikanske kandidater. Reklamen sier blant annet følgende: “Don’t let the Koch Brothers buy the election.”

  httpv://youtu.be/zfln0GYXYiY

  Mer Valgsnacks på valgbloggen!

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Milliardæren George Soros tar en tidlig del i 2016-valgkampen. Han støtter tidligere utenriksminister Hillary Clinton. Torsdag ble det kjent at Soros blir formann for det finansielle rådet til Super-PACen ”Ready for Hillary” (som opererer uavhengig av Hillary og hennes rådgivere).

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også