Mer

  24. oktober: Utsette mandatet?

  Morgen-Kongressen

  God morgen! Det er torsdag, og Mor­gen­kaffen er ser­vert.

  sitatetI think somebody should fix it. Coming from where I do in California, I have great confidence in technology and its ability to bring fresh eyes to the subject and fix it so that we can go forward. Just fix it.

  Husets minoritetsleder Nanci Pelosi (D-California) med klar tale til Obama-administrasjonen angående problemene med HealthCare.gov og implementeringen av helsereformen.

  DAGEN I DAG, i 1861: President Abraham Lincoln mottar det første transkontinentale telegrammet, fra California.

  #AMPOL-NYTT

  • Senator Jeanne Shaheen (D-New-Hampshire) sendte tirsdag et brev til Det hvite hus der hun oppfordret Obama-administrasjonen til å utsette helsereformens straffegebyr til amerikanere som ikke har skaffet seg helseforsikring. Uforsikrede amerikanere må skaffe seg helseforsikring innen 31. mai for å unngå et straffegebyr, og den demokratiske senatoren Shaheen fronter forsøket på å få igjennom en utsettelse.
  • Republikanerne i Kongressen vil kjempe hardt for en slik utsettelse. Onsdag uttalte Husets majoritetsleder Eric Cantor (R-Virginia) at republikanerne vil kreve at fristen for å skaffe seg helseforsikring utsettes. Cantor sa samtidig at det er «urimelig» at amerikanere skal holdes ansvarlig for problemene med implementeringen av helsereformen.
  • Skal vi tro kildene til CNNs Dana Bash vil også samtlige demokratiske senatskandidater i 2014 støtte Shaheens foreslåtte utsettelse.
  • Onsdag møtte toppsjefer for ulike forsikringsselskaper med Obama-administrasjonen i et hastemøte for å diskutere problemene som har oppstått med implementeringen av helsereformen og løsninger på utfordringene.
  • I går svarte helseminister Kathleen Sebelius på spørsmål om implementeringen av Obamas helsereform. Politico har samlet det viktigste, blant annet følgende sitat: “Believe me, we had some early glitches. But it’s getting better every day.”
  • Senator Dick Durbin (D-Illinois), demokratenes andremann i Senatet, hevder en av de republikanske lederne i Kongressen sa følgende til president Obama i et møte midt under budsjettkrisen: «I cannot even stand to look at you«. Det hvite hus tilbakeviser at dette ble sagt, mens Durbin står på sitt.
  • Forsinkede jobbtall fra Arbeidsdepartementet viste at det ble skap 148.000 nye arbeidsplasser i USA i september. Det er færre enn forventet.
  • Tyske myndigheter har mottatt informasjon som indikerer at amerikanske myndigheter har overvåket mobiltelefonen til den tyske forbundskanselen Angela Merkel. Merkel ringte Obama for å høre hvorvidt dette stemmer. Talsmann for Det hvite hus, Jay Carney, avkrefter imidlertid ryktene, og uttalte at USA ikke har overvåket Merkel.
  • Pakistans statsminister Nawaz Sharif uttalte ovenfor Obama onsdag at USA må få en slutt på droneangrep inrettet mot terrormål i Pakistan. Pakistanske myndigheter har imidlertid støttet bruken i hemmelighet og jevnlig blitt briefet om mål og drepte. Det viser hemmelige dokumenter, ifølge Washington Post.
  • Senere i dag er det møte mellom Det hvite hus og Kongressen. Temaet: Iran.

  DAGENS LESESTOFF

  “White House works to flip Obamacare narrative”, av Jennifer Haberkorn og Jessica Meyers (Politico): The Obama administration is scrambling on multiple fronts to salvage the Obamacare web site and change the negative narrative for the president’s signature health care law. … The White House basically has two battle lines in the Obamacare wars right now: The technology front, as tech experts from around the country have been called in to try to diagnose and repair the incredibly complex system. And there’s a battle of public perception, as the White House works to keep worried allies in line —the reason for those meetings with health plan leaders and Democrats on the Hill.» LINK

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus, mannen bak den eminente og detaljorienterte valgbloggen her på AmerikanskPolitikk.no:

  • Kon­gress­mann Tom Cotton (R-Arkansas) har for første gang på lenge en ørliten ledelse på den demo­kra­tiske sena­toren Mark Pryor; 37-36. Jeg jus­terte for noen dager siden dette racet fra svakt demo­kra­tisk til svakt repub­li­kansk. Denne målingen bekrefter at det var riktig; Pryor begynner nå å bevege seg fare­tru­ende nær de tal­lene Blanche Lincoln hadde før hun ble moset av John Boozman i 2010. Senatsvalget i Arkansas går av stabelen neste år.
  • Forhåndsstemmingen er i gang i guvernørvalget i Virginia. En ny meningsmåling utført av Quinnipiac viser at den Demokratiske guvernørkandidaten Terry McAuliffe (D) leder mot sin republikanske motstander, Ken Cuccinelli, med 46 mot 39 %. Den libertarianske kandidaten, Robert Sarvis, får 10 % oppslutning. Målingen under­søker også hvorfor vel­gerne mener det de gjør, og finner utbredt mis­nøye med kan­di­da­tene og valg­kampen, men at sten­gingen av den føde­rale regje­ringen ikke har noen betydning.
  • Kongressdemokrater som står ovenfor valg i 2014 kan få større utfordringer knyttet til gjenvalg pga. problemene med Obamacare. Den nyeste målingen fra Fox News viser at 51 % støtter en opphevelse av helsereformen.

  Du finner som alltid mer Valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • En ny 2016-måling fra New Hampshire viser at det har skjedd meget lite siden august. Senator Rand Paul (R-Kentucky) og New Jersey-guvernør Chris Christie (R) troner på topp for republikanerne, mens Hillary Clinton fortsatt er den soleklare lederen på demokratisk side. New Hampshire framstår for Christie som for Romney (og McCain før ham): Han må vinne der.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også