Mer

  Valgsnacks for tirsdag 22. oktober

  Valgsnacks-logoAR-2: Stor overraskelse fra Arkansas, der kongressmann Tim Griffin velger å avstå fra gjenvalg. Han skylder på behovene til familien, uten å gå i detalj. Setet forblir trolig på republikanske hender, men siden Griffin ikke lenger forsvarer det, justerer jeg fra trygt til trolig republikansk.

  AR-4: Bill Clintons leder av det føderale krisebyrået FEMA, James Lee Witt vil stille for demokratene i dette setet, som blir åpent når kongressmann Tom Cotton stiller til Senatet neste år.

  Huset: PPP har gjennomført nok en runde målinger av diverse kongressdistrikter der sittende republikanere er målt opp mot generiske demokrater. Slike målinger ar svært liten verdi, siden generiske motstandere ikke har noe negativt ved seg, og velgerne derfor har et mentalt bilde av en drømmekandidat.

  ID-guv: Delstatsrepresentant Russ Fulcher kan komme til å utfordre guvernør Butch Otter til den republikanske nominasjonen. Fulcher er visstnok forbannet på at Otter lot delstaten opprette en helsebørs, slik Obamacare foreskrev.

  IL-13: WAA, som bommet stygt i Illinois i 2012, har en måling som viser den republikanske kongressmannen Rodney Davis med en 63-16 ledelse på sin interne utfordrer, Erika Harold.

  NY-lokal: Ifølge Quinnipiac leder Bill de Blasio fortsatt solid over Joe Lhota; 68-24 denne gangen.

  VA-guv: Dårlige nyheter for republikanernes guvernørkandidat Ken Cuccinelli fra delstatens største avis, den konservative Richmond Times Dispatch. Avisen nekter å gi sin støtte til noen av kandidatene i guvernørvalget 5. november. De gir sin støtte i viseguvernørvalget til demokratenes Ralph Northam og i justisministervalget til republikaneren Mark Obenshain. En annen avis, Charlottevilles Daily Progress, gir sin støtte til en kandidat som ikke er på stemmeseddelen, den avtroppende, republikanske viseguvernøren Bill Bolling.

  WA-lokal: To nye målinger fra Seattle mandag; den ene viste bystyremedlem Ed Murray med 51-34 ledelse over sittende borgermester Mike McGinn, den andre viser bare en 33-29 ledelse.

  WV-3: En intern måling for den republikanske kandidaten Evan Jenkins fra Harper viser en knapp 46-42 ledelse for sittende representant, demokraten Nick Rahall.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også