Mer

  Rubio på innsamlingstoppen

  MarcoRubio-GageSkidmore
  Foto: Gage Skidmore.

  Senator Marco Rubio (R-Florida) har hatt et turbulent halvår med synkende oppslutning på meningsmålingene. Pengene har uansett fortsatt å strømme inn.

  Marco Rubio ble i lang tid omtalt som en ”konservativ yndling”, og han ledet i Pollsters gjennomsnitt av 2016-målinger fra desember 2012 og helt frem til juni 2013.

  Derfra har det gått nedover for den unge senatoren som var en av favorittene til å bli valgt som Mitt Romneys visepresidentkandidat.

  I Pollsters oversikt for september havner Rubio på en sjetteplass med en oppslutning på 10,5 %.

  Han havner dermed bak senator Rand Paul (R-Kentucky), senator Ted Cruz (R-Texas), New Jersey-guvernør Chris Christie (R), representant Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt) og tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R).

  Det er i hovedsak Rubios arbeid for en innvandringsreform som har bidratt til hans fall i oppslutning.

  Rubio, som selv har Cubanske innvandrerforeldre, har lenge vært opptatt av en mer liberal innvandringskurs. Immigrasjonsforslaget som ble fremmet av Rubio sammen med fire demokratiske og tre andre republikanske senatorer den 17. april, innebærer blant annet at de omtrent 11 milloner innvandrerne som oppholder seg uten oppholdstillatelse i USA tilbys en vei til permanent opphold.

  Kritikere på høyresiden – deriblant mange potensielle velgere i nominasjonsvalgene – har angrepet reformen som «amnesti» for «ulovlige innvandrere.»

  På innsamlingstoppen

  Rubio havner uansett på innsamlingstoppen for tredje kvartal (juli til slutten av september) blant de potensielle republikanske presidentkandidatene.

  Tallene er et tegn på at Rubio, som også er oppe til gjenvalg til Senatet i 2016, definivt er en mann å regne med i sirkuset på veien til Det hvite hus dersom han har ambisjoner om det.

  Her er innsamlingstallene:

  1. Marco Rubio: $1,8 millioner samlet inn, $3,2 millioner tilgjengelig
  2. Paul Ryan: $1,17 millioner samlet inn, $2,6 millioner tilgjengelig
  3. Rand Paul: $1 millioner samlet inn, $1,25 millioner tilgjengelig
  4. Ted Cruz: $800,000 samlet inn, $378,697 tilgjengelig
  5. Pete King: $234,424 samlet inn, $2,67 millioner tilgjengelig
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også