Mer

  Schweitzer vurderer kandidatur

  BrianSchweitzer
  Foto: NARAL Pro-Choice America

  Tidligere Montana-guvernør Brian Schweitzer (D) hinter om et mulig presidentkandidatur i 2016.

  I intervjuet med RealClearPolitics indikerer den tidligere guvernøren at han muligens vil forsøke seg i 2016 selv om Hillary Clinton, den soleklare demokratiske favoritten, velger å stille.

  Schweitzer refererte blant annet til de to første statene i nominasjonssirkuset og sa at Iowa og New Hampshire har mye til felles med hans egen stat Montana.

  ”Vi forstår konseptet ’Live Free or Die’ i Monatana,» sa Schweitzer, med referanse til New Hampshires berømte motto.

  Det har lenge blitt spekulert i at Schweitzer vil forsøke å stille som et alternativ til mer urbane øst-kyst kandidater i det demokratiske feltet, slik som Clinton, visepresident Joe Biden og Maryland-guvernør Martin O’Malley.

  Schweitzer, som i sine to guvernørperioder ble ansett for å være hard mot sine republikanske kollegaer, uttalte følgende på spørsmål om ikke mange demokrater føler tiden er moden for en kvinnelig president:

  «Det finnes mange amerikanere som funderer på følgende spørsmål; Det bor 340 millioner mennesker i Amerika. Finnes det ikke andre enn en Bush eller en Clinton som kan være president i moderne tid? Finnes det ikke håp for noen som har ledet et firma eller som har tjenestegjort i militæret eller som kommer fra en annen bakgrunn? Er vi inne i en periode med kongelige igjen? Så jeg tror det finnes en del frustrasjon der ute.»

  Schweitzer er foreløpig ikke inkludert i de fleste 2016-målingene, men med slike uttalelser blir han sannsynligvis inkludert i tiden fremover.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også