Mer

  Valgsnacks for fredag 18. oktober

  Valgsnacks-logoAK-guv: Delstatssenator Hollis French droppet ut av guvernørracet, og sikter i stedet mot viseguvernørjobben. French gir sin støtte til tidligere Junau-borgermester Byron Mallott.

  FL-guv: Nok en måling gir guvernør Rick Scott et lite håp om gjenvalg i 2014; han ligger bare 41-46 bak ex-guvernør Charlie Crist (som dog ikke har erklært seg som kandidat ennå).

  KY-sen: PPP har målt senatsracet for en demokratisk organisasjon, og finner den demokratiske administrasjonsministeren Alison Lundergan Grimes med en knapp 45-43 ledelse på senator og republikanernes minoritetsleder Mitch McConnell.

  MI-11: Demokratene har en seriøs kandidat i dette distriktet, som for tiden representeres av den noe underlige Kerry Bentivolio. Kandidaten er Jocelyn Benson, som tidligere var partiets kandidat til administrasjonsminister.

  MS-sen: Delstatssenator Chris McDaniels vil stille i det republikanske primærvalget mot sittende senator Thad Cochran. Han har allerede skaffet seg backing fra flere konservative nasjonale grupper, bla. fiskalkonservative Club for Growth. McDaniels har også store deler av den lokale Tea Party bevegelsen i ryggen, men denne utgjør en liten del av republikanerne i fattige Mississippi, som hittil har levd godt med de føderale pengene Cochran har skaffet dem gjennom årene.

  MT-1: Den republikanske delstatssenatoren Matthew Rosendale stiller til Huset i 2014, nok et tegn på at sittende kongressmann Steve Daines kommer til å stille til Senatet.

  NJ-guv: En ny dag, en ny knusende ledelse for guvernør Chris Christie, som denne gangen leder 62-33 over delstatssenator Barbara Buono (ifølge Quinnipiac).

  NM-guv: Demokratene har alt rekruttert sin antatt sterkeste kandidat i justisminister Gary King, men dårlig pengeinnsamling har fått flere demokrater til å vurdere racet. Den unge delstatssenatoren Howie Morales har alt slengt seg på.

  SD-guv: Tidligere delstatsrepresentant Lori Hubbel vil stille mot guvernør Dennis Daugaard i det republikanske primærvalget. Det er vel rom til høyre for Daugaard, men neppe nok til å vinne.

  VA-guv: Demokrat Terry McAuliffe leder 46-38 over republikaner Ken Cuccinelli ifølge siste måling fra Marist.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også