Mer

  16. oktober: Senatet har ballen

  Morgen-Senatet

  God morgen! Det er onsdag, det er én dag til gjeldstak-deadlinen, og Mor­gen­kaffen er servert.

  sitatet

  The only reason why the Democrats don’t look terrible is we look even worse.

  Senator Roy Blunt (R-Missouri) kommenterer det politiske spillet i den pågående budsjettkrisen. Ballen er nå tilbake i Senatet etter at republikanerne i Representantenes hus ikke klarte å bli enige seg imellom.

  DAGEN I DAG, i 1962: President John F. Kennedy ble informert om at Sovjetunionen hadde plassert atommissiler på Cuba.

  #AMPOL-NYTT

  • Det var store uenigheter innad i den republikanske partigruppen i Representantenes hus på tirsdag. Det så lenge ut til John Boehner & Co skulle stemme over sitt eget forslag, men dette ble skrinlagt i siste liten etter at blant andre Heritage Action ba medlemmer om å stemme i mot GOPs forslag.
  • President Obama om Boehner: [Boehner] «can’t control his caucus
  • Dermed ligger nok engang initiativet i Senatet, der majoritetsleder Harry Reid (D-Nevada) og minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky) skal være meget nær en avtale som deretter sendes Huset. Deadline: Utgangen av torsdag.

  Vi følger utviklingen utover dagen på Twitter: @AmPolitikk

  • Senator Susan Collins (R-Maine) oppfordret partene i Senatet om å revurdere budsjettkompromisset hun fremmet med senator Joe Manchin (D-West Virginia). Collins utrykte frustrasjon med budsjettforhandlingene, og mener at Senatet ikke kan vente på Huset med å ta en beslutning.
  • En meningsmåling utført av Pew Research Center viser at 51 % av amerikanere mener at det er ”helt essensielt” at gjeldstaket heves for å unngå en finansiell krise, mens 36 % svarer at de tror USA kan overskride gjeldsfristen 17. oktober uten store problemer. Bekymringen for mislighold har dermed steget fra 47 % forrige uke.

  DAGENS LESESTOFF

  «Anatomy of an Implosion», av Tim Alberta og Billy House (National Journal): «For House Republicans, a day that started with hymns of resurrection ended with bagpipes of burial. … Boehner’s last-ditch bill—which in the span of 10 hours had been born, beaten, and revived—was dead.» LINK

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  I dag er det suppleringsvalg til Senatet for New Jersey og Cory Booker (D) er favoritt. Jammen kom ikke Quin­nipiac også ut med en siste måling her. De har Booker med en 54-40 ledelse over Steve Lonegan. Også Harper kaster seg på, med en måling som viser 52-41.

  • Virginias demokratiske guvernørkandidat Terry McAuliffe samlet inn $3 millioner mer enn hans republikanske motstander Ken Cuccinelli i september.
  • Massachusetts 5. kongressdistrikt: Del­stats­se­nator Kathe­rine Clark vant det demo­kra­tiske pri­mær­valget i kon­gress­dis­trikt 5 i går kveld. Tatt i betrakt­ning hvor demo­kra­tisk dette dis­triktet er, betyr det at hun i praksis er klar for Kon­gressen. Selve valget foregår 10. desember. Advokat Frank Addi­vi­nola vant det repub­li­kanske primærvalget.
  • Tid­li­gere kon­gress­mann og bor­ger­mester i San Diego, Bob Filner (D) erklærte seg tirsdag skyldig i tre for­skjel­lige til­feller av sek­su­elle over­grep. I til­legg blir han utsatt for sivile søksmål for flere andre overgrep.
  • Alaskas senatsvalg i 2014: Kon­ser­va­tive Harper har målt Alaska, og finner senator Mark Begich (D) godt under 40% mot både Tre­ad­well (43-42) og Sull­ivan (43-41), men med en sole­klar ledelse på Joe Miller (55-28).
  • Arkansas’ senatsvalg i 2014: Harper har også målt Arkansas, og finner senator Mark Pryor (D) med en knapp 45-42 ledelse på kon­gress­mann Tom Cotton.
  • Louisianas senatsvalg i 2014: Harper har målt Loui­siana, og finner senator Mary Land­rieu (D) med en knapp 46-44 ledelse på kon­gress­mann Bill Cassidy.
  • Michigans senatsvalg i 2014: Mitchell, som hadde urea­lis­tisk gode tall for Snyder mot Schauer har også målt senats­valget, og finner dødt løp; 40% til repub­li­kaner Terry Lynn Land og 39% til demo­krat Gary Peters.
  • West Virginias senatsvalg i 2014: Harper har målt West Vir­ginia, og finner kon­gress­kvinne Shelley Moore Capito (R) med en klar 51-34 ledelse på del­sta­tens admi­ni­stra­sjons­mi­nister Natalie Ten­nant.

  Mer (!) på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Tirsdag skal Hillary Clinton ha kommet med et lite spark i retning visepresident Joe Biden, en annen potensiell 2016-kandidat, melder Politico. Kilder melder at hun på brukte 25 minutter på å besvare et spørsmål om aksjonen mot Osama Bin Laden og at hun brukte anledningen til å understreke at hun var en pådriver for aksjonen, mens Joe Biden var i mot.
  • Tidligere President Jimmy Carter brukte helgen til å erklære sin beundring for New Jersey-guvernør Chris Christie (R). Seansen ble fanget opp på video, og viser Carter omtale Christie som en svært effektiv guvernør med henhold til gjeldshåndtering og sitt arbeid under stormen Sandy.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også