I natt avholder Massachusetts primærvalg i det 5. kongressdistrikt, for å velge en erstatter til Ed Markey, som ble valgt til senator i juni. Selve valget avholdes tirsdag 10. desember, men siden distriktet er svært demokratisk (D+14), anses nattens nominasjon som den egentlig avgjørende. Valglokalene stenger 02:00, og jeg kommer til å liveblogge.

De syv kandidatene på demokratisk side er del­stats­se­na­to­rene Will Browns­berger, Kathe­rine Clarke og Karen Spilka, del­stats­re­pre­sen­tant Carl Scior­tino, fyl­kes­s­heriff Peter Kout­ou­jian, kon­su­lent Martin Long og entre­prenør Paul John Mai­sano.

Den eneste uavhengige målingen av dette racet ble foretatt av Emerson College i september og viste Clark med 24%, Koutoujian med 19%, Spilka med 16%, Brownsberger med 11% og Sciortino med 5%.

En intern måling for Clark viste henne med 27%, Spilka med 18%, Koutoujian 16, Sciortino 15% og Brownsberger 12%. En annen måling for Spilka viser nesten dødt løp med Clark på 19%, Spilka 18%, Koutoujian 15% og Brownberger og Sciortino med 11% hver.

Kun tre repub­li­ka­nere stiller; advokat Frank Addi­vi­nola, fysiker Mike Stopa og aktuar Tom Tierney.

*******************************’

I tillegg er det et suppleringsvalg til distrikt 36 i delstatshuset i Florida. Setet holdes i dag av en republikaner, som går av for å bli skatteoppkrever i Pasco fylke. Setet er et vippesete, som demokratene håper å erobre, særlig siden den avtroppende republikaneren har gått ut med offentlig støtte til demokraten.

Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".