Mer

  Primærvalg i MA-5

  I natt avholder Massachusetts primærvalg i det 5. kongressdistrikt, for å velge en erstatter til Ed Markey, som ble valgt til senator i juni. Selve valget avholdes tirsdag 10. desember, men siden distriktet er svært demokratisk (D+14), anses nattens nominasjon som den egentlig avgjørende. Valglokalene stenger 02:00, og jeg kommer til å liveblogge.

  De syv kandidatene på demokratisk side er del­stats­se­na­to­rene Will Browns­berger, Kathe­rine Clarke og Karen Spilka, del­stats­re­pre­sen­tant Carl Scior­tino, fyl­kes­s­heriff Peter Kout­ou­jian, kon­su­lent Martin Long og entre­prenør Paul John Mai­sano.

  Den eneste uavhengige målingen av dette racet ble foretatt av Emerson College i september og viste Clark med 24%, Koutoujian med 19%, Spilka med 16%, Brownsberger med 11% og Sciortino med 5%.

  En intern måling for Clark viste henne med 27%, Spilka med 18%, Koutoujian 16, Sciortino 15% og Brownsberger 12%. En annen måling for Spilka viser nesten dødt løp med Clark på 19%, Spilka 18%, Koutoujian 15% og Brownberger og Sciortino med 11% hver.

  Kun tre repub­li­ka­nere stiller; advokat Frank Addi­vi­nola, fysiker Mike Stopa og aktuar Tom Tierney.

  *******************************’

  I tillegg er det et suppleringsvalg til distrikt 36 i delstatshuset i Florida. Setet holdes i dag av en republikaner, som går av for å bli skatteoppkrever i Pasco fylke. Setet er et vippesete, som demokratene håper å erobre, særlig siden den avtroppende republikaneren har gått ut med offentlig støtte til demokraten.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også