Mer

  15. oktober: Harry & Mitch nærmer seg

  Morgen-Reid-McConnell

  God morgen! Det er tirsdag, vi er inne i dag 15 av USAs govern­ment shut­down, det er to dager til gjeldstak-deadlinen, og Mor­gen­kaffen er servert.

  sitatet

   

  I’m very optimistic that we will reach an agreement that’s reasonable in nature this week to reopen the government, pay the nation’s bills and begin long-term negotiations to put our country on sound fiscal footing.

  Senatets majoritetsleder Harry Reid (D-Nevada), etter nok en konstruktiv dag med samtaler sammen med minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky). President Obama avlyste et møte i Det hvite hus sammen med kongresslederne for å lå Reid og McConnell

  DAGEN I DAG, i 1966: President Lyndon B. Johnson opprettet det amerikanske samferdselsdepartementet.

  #AMPOL-NYTT

  • Senatets majoritetsleder Harry Reid (D-Nevada) har sammen med minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky) kommet meget langt med å meisle ut et felles budsjettforslag, i følge Politico. Forslaget innebærer at de føderale myndighetene finansieres frem til 15. januar, samtidig som gjeldstaket heves fram til 7. februar. Planen inneholder også opprettelsen av formelle og vide budsjettforhandlinger mellom Kongressens to kamre som skal fullføres innen 13. desember.
  • Planen bygger til dels på at demokratene i Senatet skal være villige til å fjerne en «ObamaCare»-skatt på medisinsk utstyr, samt innføre behovsprøvde ordninger for å motta subsidier til helsereformen. McConnell har i likhet med Reid uttrykt optimisme for at de vil finne til en løsning.
  • President Obama uttalte i går at det har skjedd en viss fremgang i forhandlingene i Senatet, men advarte samtidig mot konsekvensene for USAs økonomi dersom partene nok en gang blir uenige.
  • Misnøyen mot republikanerne fortsetter å øke; 74 % er uenig i republikanernes håndtering av budsjettstriden, i følge en ny Washington Post-ABC News måling. Dette er opp fire prosentpoeng fra forrige uke, og opp 11 prosentpoeng siden stengningen av myndighetene begynte.
  • Som forventet: Tea Party-delen av Det republikanske partiet kritiserer senator McConnell for å forsøke og inngå en avtale med Harry Reid.
  • I dag starter internasjonale forhandlinger i Genève om Irans atomprogram. Flere representanter fra Obama-administrasjonen uttaler at de vil vurdere å fjerne økonomiske sanksjoner dersom Iran legger om kursen i atomutviklingen.

  DAGENS LESESTOFF

  «Some say bitter rift between McConnell and Reid could endanger a deal», av Paul Kane (Washington Post): «When Washington is in crisis and every other option has fallen to pieces — whether on rescuing Wall Street, rewriting national security rules or agreeing on a budget — Senate Majority Leader Harry M. Reid (D-Nev.) and Minority Leader Mitch McConnell (R-Ky.) are usually the ones who put it all back together. But if the two wily 70-somethings who are trying to resolve the current crisis make a deal once again, they will do so despite an increasingly bitter and distant relationship that some say is so fraught with animosity that it endangers their talks. The rift traces to 2010, when Reid thought McConnell wasn’t upfront about how aggressively he would try to help defeat the Democrat in his tough reelection race in Nevada. McConnell, now dealing with a difficult campaign of his own in Kentucky, is incensed that Reid appears to be more than returning the favor. In recent years, McConnell has gone around Reid to cut deals with Vice President Biden. On the Senate floor, their rhetoric has grown so heated that their colleagues recently held the equivalent of an intervention. Off the floor, their relationship has been marked by personal slights.» LINK

  VALGSNACKS

  • De siste målin­gene før mor­gen­da­gens sup­ple­rings­valg til Senatet er fra Mon­mouth; demo­krat Cory Booker 52% vs repub­li­kaner Steve Lonegan 42% og fra Rut­gers Eagleton, som har 58-36. Booker blir New Jerseys neste senator.
  • Virginias demokratiske guvernørkandidat Terry McAuliffe (D) får nok engang hjelp til pengeinnsamling (og medfølgende presseskriverier) av tidligere utenriksminister Hillary Clinton.
  • Texas’ demokratiske guvernør-kandidat Wendy Davis (D) arrangerer en fundraiser i DC i neste uke.
  • Amar Kaleka, sønn av en Sikh-leder som ble drept i en skytemassakre i Wisconsin i 2012, skal forsøke å bli den demokratiske utfordreren til representant Paul Ryan (R) i Wisconsins 1. kongressdistrikt. Kaleka sier blant annet at han vil kjempe for strengere våpenkontroll.

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Americans for Economic Freedom, en konservativ gruppe som støtter Texas-guvernør Rick Perry (R), skal sende TV-reklamer på Fox News, MSNBC, CNBC, samt radio-reklamer på nasjonale radioprogrammer for et sekssifret beløp. Reklamene vil bestå av Perry som kritiserer det politiske klimaet i DC, og som hevder at det er konservative guvernører som kan få ting på stell.
  • Sarah Palin skal reise til den sentrale primærvalgstaten Iowa for å tale på “Faith & Freedom Coalitions” høst-fundraiser. Palin er en mester i å utnytte pressens trang til presidentvalg-spekulasjoner.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også