Mer

  Ted Cruz til topps i 2016-straw poll

  httpv://youtu.be/4sbHFnmaHY8

  Ted Cruz har blitt en beryktet mann selv i Norge for sin motstand mot «ObamaCare» og for sin rolle i den pågående budsjettkrisen. Det lønner seg blant sosialkonservative aktivister. Denne helgen vant han en 2016-straw poll.

  Values Voter Summit 2013 gikk av stabelen for 8. gang i Washington, D.C. i helgen. (Du leser vår reportasje fra fjorårets konferanse her).

  Den sosialkonservative konferansen arrangerte som vanlig en strawpoll av konfernasedeltakernes favoritter til å ta partiet hele veien til Det hvite hus.

  Senator Ted Cruz (R-Texas) – som har spilt en sentral rolle i den pågående budsjettkrisen for sin «ObamaCare»-motstand – vant med klar margin, på tross av lav deltakelse.

  Dr. Ben Carson, neurokirurgen som har blitt en konservativ kjæledegge for sine tirader mot Obama-administrasjonen, ble godt mottatt for sin kommentar om at Obamas helsereform «er det verste som har skjedd i dette landet siden slaveriet.» Han kapret andreplassen, selv om han ikke blir en mann å regne med i 2016.

  Hvis du var i tvil, så betyr altså ikke disse resultatene stort. De gir imidlertid en ørliten pekepinn på hva som rører seg blant de konservative aktivistene som vil spille en viktig rolle i opptakten til 2016.

  Cruz har samtidig fått bekreftelse på at linjen han har staket ut de siste ukene applauderes av deler av den konservative grasrota.

  Resultatene:

  VVS13-strawpoll

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også