Mer

  Nate Silver om sentrale mangler ved shutdown-dekningen

  NateSilver
  Foto: JD Lasica

  Det er ikke bare den norske dekningen av den amerikanske budsjettkrisen som har vært mangelfull. Nate Silver har sitt å si om den amerikanske dekningen, som ofte både overdramatiserer, forenkler og overser.

  «There’s been plenty of bullshit,» skriver Nate Silver, tallknuseren bak FiveThirtyEight.

  Et av hovedpoengene hans er at mediene ikke har kunnet si noe meningsfullt om hvordan nedstengningen av de føderale myndighetene løses, eller hvordan budsjettkrisen påvirker kommende valg.

  Silver peker på seks punkter i sin gjennomgang av shutdown-dekningen:

  1. Mediene overdriver sannsynligvis de politiske konsekvensene av stengningen av de føderale myndighetene.
  2. Konsekvensene av nedstengningen i 1995-1996 er overvurdert i Washington.
  3. Demokratene kjemper i et ekstremt vanskelig politisk landskap med tanke på ambisjonen om å vinne tilbake kontrollen i Representantenes hus i 2014.
  4. Det er mange mangler ved shutdown-målingene. Vi mangler meningsmålingsdata om viktigere aspekter ved velgernes preferanser.
  5. President Obamas endrede taktikk kan ha mer med endrede insentiver å gjøre enn med at han har ombestemt seg.
  6. Den økende partiånden innad i GOP – avstanden til demokratene øker – skiller seg fra nylige eksempler på lignende tendenser, noe som bidrar til den systemiske usikkerheten knyttet til politiske utfall.

  Du leser hele innlegget på Grantland, FiveThirtyEights midlertidige hjem i påvente av relanseringen hos ESPN tidlig på nyåret.

  Jeg har tidligere skrevet noen ord om den norske dekningen av den amerikanske budsjettkrisen.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også