Mer

  Valgsnacks for torsdag 10. oktober

  Valgsnacks-logoFL-13: Den 82 år gamle republikaneren Bill Young, som har sittet i Huset siden 1971, tar ikke gjenvalg i 2014. Setet er et vippesete uten Young på stemmeseddelen og demokratene kan komme til å renominere advokat Jessica Erlich, selv om andre navn også er aktuelle. Republikanerne har på sin side en skokk med lokal- og delstatspolitikere som sikkert vil være interessert i opprykk. Young har i flere år vært leder (eller ledende republikaner) i Husets fordelingskomite, og det kan nok bli hard kamp også om den plassen.

  Huset: PPPs nasjonale måling viser at demokratene leder med 46-41 på republikanerne når velgerne spørres om hvilket parti de vil stemme på. En annen måling fra GQR gir demokratene en 46-42 ledelse. Ganske uinteressant over ett år fra valgdagen.

  NH-1: Fakultetsleder Dan Innis har offisielt erklært seg som kandidat i det republikanske primærvalget. Tidligere kongressmann Frank Guinta stiller også.

  NV-sen: Majoritetsleder Harry Reid har annonsert at han går for gjenvalg i 2016, til det som vil bli hans sjette periode. Reid hadde et jevnt valg mot den tragisk dårlige republikaneren Sharron Angle forrige gang, og de fleste venter at guvernør Brian Sandoval (etter et presumptivt greit gjenvalg i 2014) vil stille mot Reid i 2016. Sandoval har en jobboppslutning på 68-24, dvs. omtrent som Christie før valgkampen begynte,

  NJ-guv: Rasmussen finner Chris Christie med en 55-34 ledelse over Barbara Buono.

  NJ-sen: Stockton finner Cory Booker med en 50-39 ledelse over Steve Lonegan.

  RI-guv: En måling fra Brown University viser at finansminister Gina Raimondo har en 42-34 ledelse over borgermester Angel Taveras i det demokratiske primærvalget. Begge leder over den presumptive republikanske kandidaten, Allan Fung. Taveras leder 42-33, mens Raimondo bare leder 38-36.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også