Mer

  8. oktober: «no such thing as a debt ceiling»

  Morgen-Obama-Syracuse

  God morgen! Det er tirsdag, USA er inne i sin 8. dag med government shutdown, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet

  Now, the American people expect when their leaders have differences, and we’re in a time of crisis, we’ll sit down and at least have a conversation. Really, Mr. President, it’s time to have that conversation before our economy is put further at risk.

  Speaker of the House John Boehner (R-Ohio) i går. Budsjettspillet fortsetter.

  DAGEN I DAG, i 1998: Representantenes hus stemte for å ta impeachment-saken mot president Bill Clinton for hans håndtering av Lewinsky-skandalen ett steg videre. Huset stemte senere for impeachment, mens Senatet frifant Clinton.

  #AMPOL-NYTT

  • Kilder ved Det hvite hus hevder at president Obama vil akseptere en kortsiktig avtale om å heve gjeldstaket – uten republikanske tillegg. Sannsynligheten for å komme til en langsiktig avtale, er liten.
  • Samtidig, borte i Senatet: «There’s no such thing as a debt ceiling» – senator Tom Coburn (R-Oklahoma).
  • En ny meningsmåling gjennomført t av ABC News og Washington Post viser at misnøyen med måten republikanerne har taklet budsjettforhandlingene på, øker. Partiets budsjettlinje gis nå en «disapproval» på 70 %, 9 prosentpoeng mer enn demokratene, som har en «disapproval» på 61 %. Obamas ligger på 51 %:

  606shortpoll

   

  • Republikansk senator, og mulig presidentkandidat, Rand Paul (R-Kentucky) sier det er uansvarlig av Obama å snakke om muligheten for mislighold, med mindre gjeldstaket økes innen fristen senere denne måneden.
  • Utenriksminister John Kerry måtte erstatte president Obama i APEC-forhandlingene, mandag.

  DAGENS LESESTOFF

  «En fastlåst, dyptgående konflikt», av Helene Megaard (AmerikanskPolitikk.no, hos NRK Ytring): «Budsjettkrisen vi nå er vitne til har bygget seg opp over flere år, og gjenspeiler en fundamental konflikt i det amerikanske samfunnet.» LINK

  «Senate Dems to call GOP’s bluff on debt limit» by Greg Sargent (Washington Post): «Senate Democrats are planning to start the process this week for a Senate vote on a clean debt limit increase, sources tell me – a move that could call the bluff of Republicans in both chambers and force them to take a stand on whether they will allow default and economic destruction if Dems don’t accept their unilateral demands. The move has the backing of the White House, according to a source familiar with discussions. The idea is that Senate Dems will move their own clean debt limit bill, rather than wait for the House GOP to hold its own vote on either a clean CR funding the government (which Senate Dems have already passed with broad bipartisan support) or on a debt limit hike. Dems would be challenging Senate GOP moderates to vote for or against averting default and economic havoc outside of any set of conditions House Republicans insist must be attached to any measure raising the debt limit.» LINK

  VALGSNACKS

  • Poli­tico har målt guvernørvalget i Vir­ginia og finner den til nå største ledelsen for demo­krat Terry McAu­liffe over repub­li­kaner Ken Cuc­ci­nelli; 52-42.
  • I følge Washington Posts «The Fix», blir neste års senatsvalg i Wyoming – med Liz Cheney på valgseddelen! – kanskje det mest interessante. Ikke fordi det er avgjørende for hvilket parti som kontrollerer Senatet, men fordi det er en interessant kampanje i seg selv.
  • Skole­styre­medlem i Madison fylke, Mary Burke, har erklært seg som demo­kra­tisk kan­didat til å utfordre guvernør Scott Walker i 2014. Burke var nærings­mi­nister i del­staten under den demo­kra­tiske guver­nøren Jim Doyle fra 2005 til 2007.
  • Den republikanske nasjonalkomiteen (RNC) annonserte i går at partiet vil ansette «hispanic state and field directors» i syv stater der andelen «hispanics» er raskt voksende. “We are building a ground game that will allow us to compete for every voter and will outlast any one cycle or campaign,” sier Reince Prebius i en pressemelding.
  • New York Citys avtroppende borgermester Michael Bloomberg spytter inn 1 million dollar i Cory Bookers senatskampanje. Spesialvalget til Senatet går av stabelen 16. oktober.

  Du finner mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  Helt til slutt…

  En video av den republikanske kongressmannen fra Texas, Pete Sessions (32. kongressdistrikt), som med den største eleganse (ironi) deler sin mening om situasjonen i Kongressen med pressen:

  httpv://youtu.be/HsV7miygpQ0


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også