Mer

  Valgsnacks for mandag 7. oktober

  Valgsnacks-logoCO-lokal: Nok en tilbakekalling forsøkes i delstatssenatet i Colorado, denne gang i det moderat demokratiske distrikt 19, som i dag representeres av Evie Hudak. Som før er det republikanere og motstandere av strengere våpenlover som står bak forsøket, som lyktes i to andre distrikter tidligere i år. Delstatssenatet i Colorado har nå et syltynt demokratisk flertall og vippes dette distriktet, får republikanerne flertall i senatet og kan blokkere ny lovgivning.

  Huset: En måling utført av PPP for venstrevridde MoveOn i 24 vippedistrikter, viser at republikanerne ville stått i fare for å miste flertallet i Representantenes hus dersom det var kongressvalg nå. I 17 av 24 ligger kongressmedlemmene bak sine demokratiske utfordrere, ifølge PPP. Det skal sies at i noen av disse distriktene har ikke demokratene noen kandidat ennå og vi er fortsatt over et år unna valget.

  NY-lokal: En ny måling fra New York, denne gangen er det Sienna og NY Times, som finner Bill de Blasio med en 68-19 ledelse på Joe Lhota.

  NY-1: Delstatssenator Lee Zeldin vil stille mot kongressmann Tim Bishop i dette vippesetet. Advokat George Demos har også erklært seg som kandidat, men Zeldin vil være klar favoritt til å ta nominasjonen.

  VA-guv: Ryktene – og jeg understreker at det er alt det er – vil ha det til at viseguvernør Bill Bolling kommer til å gå ut med offentlig støtte til demokraten Terry McAuliffe, og at han allerede skal ha laget en valgkampvideo for ham. Det betyr i så fall spikeren i kista for Bollings fremtid i det republikanske partiet.

  VA-guv: Hele tre målinger kom ut fredag: Emerson College finner demokrat Terry McAuliffe med en 43-38 ledelse over republikaner Ken Cuccinelli, Hampton University har tallene 42-37 og University of Mary Washington finner racet på 43-35.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også