Mer

  3. oktober: Budsjettmøte hos Obama

  Morgen-Boehner God morgen! Det er torsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  sitatet

   

  We’re not going to be disrespected, We have to get something out of this. And I don’t know what that even is.

  Representant Marlin Stutzman (R-Indiana, 3. kongressdistrikt), sitert av Washington Examiner.

  DAGEN I DAG, i 2008: President George W. Bush signerte den mye omtalte bank bailouten på 700 milliarder dollar. Det var en måned igjen til presidentvalget mellom McCain og Obama, og frykten for en total økonomisk kollaps økte.

  #AMPOL-NYTT

  • I går møtte president Obama lederne av Kongressen i en times tid i Det hvite hus. Hensikten var å komme nærmere en løsning i den pågående budsjettkrisen, samt å sondere (…) terrenget foran den nært forestående kampen om gjeldstaket. De kom ingen vei, i denne omgang.
  • National Reviews Robert Costa, en mann som virkelig vet hva som foregår blant republikanerne i Kongressen, melder at Speaker of the House John Boehner (R-Ohio) ønsker å klekke ut en «grand bargain» som en del av gjeldstak-forhandlingene. Han brukte onsdagen på å overbevise partifellene om å støtte ham og rammene for en slik avtale i den kommende gjeldstak-debatten.
   • Det som imidlertid ikke er en del av Boehners skisserte plan: økte skatter eller skatteinntekter. Fokuset er mer på hva GOP kan oppnå, enn hva de er villige til å gi i forhandlingene.
  • Senator Rand Paul (R-Kentucky) har invitert sine kolleger i Senatet til et lite kaffeslabberas på trappene utenfor Capitolbygningen. Hensikten: Løse budsjettfloka. Hans forslag: En ren budsjettpakke som utsetter problemet i 1-2 uker, slik at partiene kan bli enige om det som skiller dem i dag.
  • Harry Reid (D-Nevada), Senatets majoritetsleder, er åpen for en budsjettkonferanse mellom representanter fra Huset og Senatet dersom Boehner & co fjerner tillegene til budsjettpakken som omfatter Obamas helsereform.
  • Wall Street Journal melder samtidig at flere republikanere «frykter at deres forhandlingsposisjon svekkes i det de nærmer seg kampen om gjeldstaket.»

  DAGENS LESESTOFF

  «Government shutdown: W.H. meeting with lawmakers goes nowhere», av Jake Sherman, John Breshnahan, Burgess Everett og Jonathan Allen (Politico): «President Barack Obama and congressional leaders appeared no closer to ending a two-day-old government shutdown after meeting for more than an hour Wednesday night. Instead, lawmakers resumed the same posture they held before the conference: No one is backing down. … So, the federal government will remain closed on Thursday as the nation’s leaders refuse to deal with one another in real terms, preferring to deliver missives in the form of letters, press conferences and, now, even a small group pow-wow with no staff allowed in the room.» LINK

  «The Politics of the Shutdown», av Kyle Kondik (University of Virgina, Larry J. Sabato’s Crystal Ball): «If Republicans get the blame, moderates will pay the price. Tuesday, Oct. 1 represented perhaps the best day for Democrats in the U.S. House this cycle. At midnight, the federal government shut down, an event that Democrats believe will greatly damage their Republican adversaries. At this point, it’s hard to see how Republicans ultimately come out of this battle looking good: Republican leaders seem to be worried sick about the showdown, and it’s probably only a matter of time before Speaker John Boehner cuts a deal with President Obama that does not involve significantly delaying or defunding Obamacare. (The GOP House gambit may also collapse via defections in the Republican ranks.)» LINK

  «Panelet: Government shutdown, budsjettspill, og veien videre» (AmerikanskPolitikk.no): «Vi stiller norske USA-eksperter aktu­elle spørsmål, og her får du sva­rene. Denne gangen: Govern­ment shut­down i USA. Hva nå? …» SVARENE

  VALGSNACKS

  • Kandidatene til Virginias guvernørvalg i november – Terry McAuliffe (D) og Ken Cuccinelli (R) – bruker budsjettkrisen til å anklage hverandre (hva skulle en ellers forvente i en valgkampinnspurt?)
  • Ifølge Mon­mouth, har guvernør Chris Christie en 56-37 ledelse på Bar­bara Buono en drøy måned før guvernørvalget i New Jersey.
  • Newark-borgermester Cory Booker (D) leder fortsatt stort i New Jerseys suppleringsvalg til Senatet, men pila peker allikevel nedover. Booker er dermed ute med sin første negative reklame mot Steve Lonegan (R):

  httpv://youtu.be/kCv9JhLkHVc

  Du finner som vanlig mer valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) – en potensiell 2016-kandidat – har følgende å si om budsjettspillet: “All of Washington, D.C., is dysfunctional.»
  • Det har kommet en ny 2016-måling fra Quinnipiac der Hillary Clinton ligger 50 prosentpoeng foran Biden og der Rand Paul fortsatt troner høyest på republikansk side. Fire takeaways: 1) Ted Cruz’ medvind fortsetter 2) Ingen dybde i det demokratiske feltet 3) Paul Ryan og Marco Rubio går tilbake 4) Selv Chris Christie er udefinert for mange velgere.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også