Mer

  2. oktober: Ingen løsning i sikte

  Morgen-Kongressen

  God morgen! Det er onsdag, og Morgenkaffen er tilbake etter en liten høstferie.

  Jeg fortsetter dagen på TV2 Nyhetskanalen klokken 09.00 for å snakke government shutdown. Morgenkaffen er dermed litt kortere enn vanlig i dag. Som plaster på såret publiserer vi en ny utgave av Panelet senere i dag. Temaet: Government shutdown, og veien videre.

  sitatet

  Republicans in Congress chose to shut down the federal government. Let me be more specific: one faction of one party in one house of Congress in one branch of government shut down major parts of the government. All because they didn’t like one law. This Republican shutdown did not have to happen.»One faction of one party in one house of Congress in one branch of government shut down major parts of the government. All because they didn’t like one law. This Republican shutdown did not have to happen.

  President Barack Obama under gårsdagens uttalelse i Rosehagen utenfor Det ovale kontor.

  DAGEN I DAG, i 1975: 30 år etter slutten på andre verdenskrig mottar president Gerald Ford den japanske keiseren Hirohito i Det hvite hus.

  #AMPOL-NYTT

  • Republikanerne i Representantenes hus sitt forsøk på å sikre finansieringen av et knippe utvalgte ordninger og tiltak – blant annet veteraner og nasjonalparker – feilet i går. Demokratene i Senatet avfeide det hele som gimmicks som uansett ville ha blitt nedstemt i Senatet.
  • Huffington Post har en head count av republikanere i Representantenes hus som er villige til å støtte en midlertidig budsjettpakke, uten Obamacare-tillegg. Tallet er kun interessant dersom Speaker John Boehner skulle bestemme seg for å tillate at det stemmes over en slik pakke. Det er det ingenting som tyder på for øyeblikket.
  • For å få en bedre forståelse av hva som rører seg blant republikanerne i Representantenes hus anbefaler jeg en kort samtale mellom National Reviews Robert Costa og Washington Posts Ezra Klein.
  • Ting tyder på at demokratene får bra med donasjoner som en følge av den pågående shutdownen.
  • Obamacare-problemer, på dag én av implementeringen. Mer her.

  DAGENS LESESTOFF

  «Panelet: Government shutdown i USA, og veien videre», med bidrag fra en rekke norske USA-eksperter (AmerikanskPolitikk.no): LINK

  «Americans are more conservative than they have been in decades», av Larry Bartels (The Monkey Cage, Washington Post): «James Stimson knows as much about public opinion as anyone in America. He has been tracking the nation’s policy preferences for more than 20 years using a ‘policy mood’ index derived from responses to a wide variety of opinion surveys involving hundreds of specific policy questions on topics ranging from taxes and spending to environmental regulation to gun control. The latest update of Stimson’s policy mood series suggests that the American public in 2012 was more conservative than at any point since 1952.» LINK

  «House G.O.P. Stands Firm on Shutdown, but Dissent Grows», av Jeremy W. Peters (New York Times): «The impasse in Congress that has shut much of the federal government was no closer to being resolved on Tuesday as the Senate turned down a proposal from House Republicans to enter negotiations. Republicans remained firm in their insistence that Congressional Democrats and President Obama agree to significant rollbacks in the Affordable Care Act, which began open enrollment on Tuesday, even as most government operations ground to a halt. Democrats said they would not be forced into chipping away at the health law as a condition of enacting a budget to keep the government running. With the ball in Mr. Boehner’s court, Republicans were left wondering what his next move would be. The House still has the ability to pass a bill that finances the government without making any changes to the health care law. If Mr. Boehner put that on the floor, it would almost certainly pass. But, under pressure from his most conservative members, he is not doing so for now.» LINK

  Til slutt:

  En nærmere titt på hva den pågående stengningen av de føderale myndighetene egentlig innebærer (via NBC News):

  NBC-Shutdown


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også