Mer

  Ett steg nærmere en «government shutdown»

  USCapitol

  Republikanerne i Representantenes hus har beveget Kongressen og USA ett steg nærmere en «government shutdown». Budsjettspillet fortsetter.

  Lørdag sendte Representantenes hus en omarbeidet utgave av Senatets forslag om å finansiere de føderale myndighetene fram til 15. desember tilbake til Kongressens øverste kammer.

  Mens de ved forrige korsvei sendte en budsjettpakke som definansierte president Obamas helsereform – The Affordable Care Act – har de nå sendt en budsjettpakke som utsetter «Obamacare» med ett år mens den såkalte «medical device tax» fjernes.

  Forslaget ble vedtatt 231-192.

  Det demokratiske lederskapet i det demokratisk-kontrollerte Senatet har sagt at de ikke kommer til å akseptere de nye tilleggene.

  President Barack Obama har for sin del sagt at han kommer til å benytte seg av vetoretten dersom budsjettpakken allikevel skulle nå Det ovale kontor.

  Tidsfristen for å vedta en budsjettpakke – i dette tilfellet en såkalt continuing resolution – er tirsdag 1. oktober.

  I mellomtiden forbereder republikanerne i Huset en egen budsjettpakke som dekker tjenestemenn og kvinner i militæret i tilfellet en «government shutdown» blir en realitet.

  Budsjettspillet fortsetter.

  [poll id=»8″]

  Hva innebærer egentlig en «government shutdown»? Mer om det her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også