Mer

  Ett steg nærmere en «government shutdown»

  USCapitol

  Republikanerne i Representantenes hus har beveget Kongressen og USA ett steg nærmere en «government shutdown». Budsjettspillet fortsetter.

  Lørdag sendte Representantenes hus en omarbeidet utgave av Senatets forslag om å finansiere de føderale myndighetene fram til 15. desember tilbake til Kongressens øverste kammer.

  Mens de ved forrige korsvei sendte en budsjettpakke som definansierte president Obamas helsereform – The Affordable Care Act – har de nå sendt en budsjettpakke som utsetter «Obamacare» med ett år mens den såkalte «medical device tax» fjernes.

  Forslaget ble vedtatt 231-192.

  Det demokratiske lederskapet i det demokratisk-kontrollerte Senatet har sagt at de ikke kommer til å akseptere de nye tilleggene.

  President Barack Obama har for sin del sagt at han kommer til å benytte seg av vetoretten dersom budsjettpakken allikevel skulle nå Det ovale kontor.

  Tidsfristen for å vedta en budsjettpakke – i dette tilfellet en såkalt continuing resolution – er tirsdag 1. oktober.

  I mellomtiden forbereder republikanerne i Huset en egen budsjettpakke som dekker tjenestemenn og kvinner i militæret i tilfellet en «government shutdown» blir en realitet.

  Budsjettspillet fortsetter.

  [poll id=»8″]

  Hva innebærer egentlig en «government shutdown»? Mer om det her.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også