Mer

  Valgsnacks for onsdag 25. september

  Valgsnacks-logoAL-1: Som ventet vant tidligere delstatssenator Bradley Byrne første runde av primærvalget i natt, men fikk ikke over 50%. Han må derfor ut i en ny nominasjonsrunde mot forretningsmannen Dean Young, som kom på andreplass. Neste runde er 5. november, med det avgjørende valget 10. desember. Burton LeFlore tok den demokratiske nominasjonen.

  MA-lokal: Bystyremedlem John Connolly og delstatsrepresentant Martin Walsh gikk videre til selve borgermestervalget 5. november i Boston.

  MA-guv: PPP har målt staten, og finner at justisminister Martha Coakley leder solid, både i det demokratiske primærvalget, der hun tar 57% og i selve valget der hun har en 51-38 ledelse på Charlie Baker, som var republikanernes kandidat i 2010 og som stiller igjen.

  MA-sen: Samme PPP-måling finner senator Ed Markey med solide tall foran 2014. Han ville moset årets republikanske kandidat Gabriel Gomez med 53-35.

  ME-guv: I Maine har den uavhengige kandidaten Eliot Cutler offisielt lansert sin kampanje. Et sterkt resultat for Cutler har lenge vært ansett som den eneste muligheten guvernør Paul LePage (R) har for å bli gjenvalgt; i et eventuelt en til en race, ligger han milevidt etter kongressmann Mike Michaud, som stiller for demokratene.

  NJ-guv: Stockton finner guvernør Chris Christie med en knusende 58-30 ledelse på Barbara Buono i guvernørvalget.

  NJ-sen: En ny måling fra Quinnipiac tyder på at det begynner å dra seg til i senatsvalget. Cory Booker har bare 53-41 ledelse på Steve Lonegan på deres nyeste måling, som for første gang måler sannsynlige velgere. De tidligere målingene hadde registrerte velgere, og den siste i august viste 54-29 til Booker. Quinnipiac hadde for øvrig de klart beste målingene i borgermester- og comptrollervalgene i New York City for noen uker siden.

  SD-adm: Delstatssenator Shantel Krebs blir trolig republikanernes kandidat til å erstatte avtroppende administrasjonsminister Jason Grant neste år.

  TX-lokal: Houston avholder borgermestervalg 5. november og den sittende borgermesteren, demokraten Annise Parker ligger brukbart an til gjenvalg, dog er det usikkert om hun vinner nok stemmer til å unngå en ny valgomgang. En måling for Houston Public Radio viser at Parker har 34%, mot 14% for kandidat nummer to (av 8 motkandidater).

  WV-sen: PPP har målt staten, og finner den republikanske kongresskvinnen Shelley Moore Capito med en klar 50-36 ledelse over den demokratiske administrasjonsministeren Natalie Tennant.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også