Mer

  Valgsnacks for tirsdag 24. september

  Valgsnacks-logoCA-lokal: Hele 19 navn er påmeldt til borgermestervalget i San Diego. De fire navnene med noen sjanse til å gå videre til andre valgomgang er republikaner og bystyremedlem Kevin Faulconer og de tre demokratene bystyremedlem David Alvarez, tidligere byadvokat Mike Aguirre og tidligere delstatsrepresentant (og ex-republikaner) Nathan Fletcher.

  KY-sen: Entreprenør Ed Marksberry, som var kandidat til den demokratiske nominasjonen, men som ville blitt moset av administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes, har trukket seg, og vil stille som uavhengig kandidat i stedet. Dermed kan han trekke de mest venstrevridde stemmene bort fra Grimes på selve valgdagen, når hun trenger dem som mest.

  MI-lokal: En meningsmåling viser at forretningsmannen Mike Duggan har en solid 49-25 ledelse over fylkessheriff Benny Napoleon foran borgermestervalget 5. november. Duggan stilte som write-in kandidat i august fordi han ikke oppfylte kravet om botid for å stå på stemmeseddelen, men vant allikevel primærvalget.

  MO-sen: Guvernør Jay Nixon slår allerede fast at han ikke vil være demokratenes kandidat i senatsvalget i 2016 mot sittende republikaner Roy Blunt. Mange tror Nixon prøver å bygge seg opp til å bli en visepresidentkandidat i 2016.

  NV-fin: Veteran Dan Schwartz stiller til den republikanske nominasjonen til finansminister.

  NH-1: Tidligere kongressmann Frank Guinta, som ble slått ut av demokraten Carol Shea-Porter i 2012 vil gå for omkamp. Guinta erklærte sitt kandidatur mandag.

  NJ-sen: Stockton slapp en måling mandag som viste at demokraten Cory Booker hadde en 58-32 ledelse over republikaneren Steve Lonegan.

  NY-19: Investoren Sean Eldridge, som er gift med en av Facebooks grunnleggere, har annonsert at han stiller mot kongressmann Chris Gibson i dette vippesetet. Republikanerne har alt forsøkt å fremstille Eldridge som en bortskjemt millionær som aldri har hatt en skikkelig jobb, og som mangler kvalifikasjonene til å sitte i Kongressen.

  NC-sen: Lederen av delstatssenatet, Phil Berger vil ikke stille til den republikanske nominasjonen. Dermed har republikanerne fortsatt kun delstatsrepresentant Thom Tillis å satse på.
  VA-guv: Lokalavisen Richmond Times Dispatch har en ganske knusende lederartikkel om demokratenes guvernørkandidat Terry McAuliffe. Allikevel viser Marists måling en 43-38 ledelse til McAuliffe, og Washington Post hele 47-38 over republikaner Ken Cuccinelli.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også