Mer

  Valgsnacks for mandag 23. september

  Valgsnacks-logoAK-sen: Viseguvernør Mead Treadwell brakte opp det samme poenget jeg gjorde forrige fredagDan Sullivans inntreden i det republikanske primærvalget gjør at Joe Millers sjanser for å bli nominert øker. Dog er det neppe lurt av Treadwell å ta opp temaet, det er veldig lett å bli fremstilt som en sutrer.

  AZ-1: Speakeren i delstatshuset, Andy Tobin vurderer visstnok å stille i det republikanske primærvalget her. Han vil i så fall få konkurranse fra kollega Andy Kwasman, som har vært i racet en stund og forretningsmann Gary Kiehne, som nylig slang seg på.

  IA-sen: Senator Charles Grassley (R), som er på valg i 2016, meddelte fredag at han vil stille på ny. Grassley begrunnet sin avgjørelse med at hans kollega Tom Harkin (D) går av i 2014,og at Iowa ville tape for mye innflytelse dersom delstaten skulle ha to ferskinger til å representere seg. Grassley vil være 83 år gammel i 2016.

  MI-sen: Dommer Kim Small og kongressmann Justin Amash sa begge nei til å stille forrige uke, hvilket betyr at tidligere administrasjonsminister Terri Lynn Land nå har den republikanske nominasjonen i lommen. Hun deltok på delstatens store politiske evenement på konservativt hold i helgen; the Mackinac Republican Leadership Conference – der hun fikk snakket med donorer og aktivister. I tillegg opplyser en kilde at hun og familien er villige til å spytte fem millioner dollar av egne midler inn i valgkampen.

  MI-prez: Senator Rand Paul vant for øvrig en uformell «straw poll» under denne konferansen, med 36%. På andreplass kom Chris Christie med 16%.

  MS-sen: Senator Thad Cochran, som første gang ble valgt i 1978, har ikke annonsert sine planer for 2014, men virker klar til å stille på ny i 2014; han har annonsert tre pengeinnsamlinger i nærmeste fremtid. Cochran blir 76 i desember.

  NE-guv: Delstatssenator Annette Dubas vil søke den demokratiske guvernørnominasjonen. Hun sier hun er sentrumsorientert og håper å kunne tiltrekke seg både moderate sentrumsvelgere og republikanere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også