Mer

  23. september: Hillary trer fram

  Morgen-ObamaComforterGod morgen! Det er mandag, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet

  It ought to be a shock to all of us. It ought to obsess us. It ought to lead to some sort of transformation. … I do not accept that we cannot find a common-sense way to preserve our traditions, including our basic Second Amendment freedoms and the rights of law-abiding gun owners, while at the same time reducing the gun violence that unleashes so much mayhem on a regular basis.

  President Barack Obama deltok i går på en minneseremoni for ofrene fra forrige ukes skytemassakre ved Washington Navy Yard. Han inntok dermed nok engang rollen som «comforter-in-chief».

  DAGEN I DAG, i 1949: President Harry S. Truman kunngjør at Sovjetunionen har testet en atombombe, noe som markerer slutten på USAs atom-monopol, og starten på et nytt kapittel i den kalde krigen.

  MANDAGENS MENINGSMÅLINGER (gjennomsnitt):

  • Obama, job approval (RCP): approve 44,2 %, dis­ap­prove: 50,5 %
  • Kon­gressen, job approval (RCP): approve 18,5 %, dis­ap­prove 74,2 %
  • Kon­gressen, gene­risk stemme (RCP): demo­kra­tene 40,3 %, repub­li­ka­nerne 39,3 %
  • Vir­ginia guvernør (RCP): Terry McAu­liffe (D) 42,2 % – Ken Cuc­ci­nelli (R) 38 %
  • New Jersey senat (RCP): Cory Booker (D) 55,5 % – Steve Lonegan (R) 29,5 %
  • New Jersey guvernør (RCP): Chris Christie (R) 54,8 % – Bar­bara Buono (D) 32,3 %

  #AMPOL-NYTT

  • Kenya er rammet av terror, og president Obama ringte i går Kenyas president for å uttrykke sin støtte. Mandag morgen meldes det om omtrent 70 drepte og 170 skadde. Det forventes at dødstallene kan stige.
  • NRAs svar på forrige ukes skytemassakre ved Washington Navy Yard: «[There] wasn’t enough good guys with guns«.
  • Det er duket for kaos i Kongressen i det USA nærmer seg deadline for en «government shutdown».
  • Senator Tom Coburn (R-Oklahoma) har følgende å si om partifellene i Representantenes hus sitt forsøk på å definansiere Obamas helsereform: “I agree with them that if we could do this, we should do it, but we can’t.”
  • Tidligere Alaska-guvernør og visepresidentkandidat Sarah Palin tar senator Ted Cruz (R-Alaska) – som har fått mye pes for sin posisjonering i budsjettspillet – i forsvar: «It’s time for the Senate to put itself on Cruz Control. Ignore the peanut gallery pundits. They’ve written my political obituary so many times, I’m practically Lazarus. Now they’re trying to destroy Ted Cruz. Good luck with that, you weasels. Texans are just as tough as Alaskans. Smaller, but just as tough.
  • Hillary Clinton snakker omsider med journalister, og New York Magazine har fått det første intervjuet på omtrent åtte måneder (sjekk dagens lesestoff!). For de av dere som ikke orker å lese hele intervjuet, så har The Fix notert seg de fem viktigste tingene fra intervjuet.

  DAGENS LESESTOFF

  «Hillary in Midair», av Joe Hagan (New York Magazine): «Clinton has taken a press hiatus since she left the State Department in January – ‘I’ve been successful at avoiding you people for many months now!’ she says, laughing. She is tentative and careful, tiptoeing into every question, keenly aware that the lines she speaks will be read between. In our interview, she emphasizes her ‘personal friendship’ with Obama, with whom she had developed a kind of bond of pragmatism and respect — one based on shared goals, both political and strategic. ‘I feel comfortable raising issues with him,’ she says. ‘I had a very positive set of interactions, even when I disagreed, which obviously occurred, because obviously I have my own opinions, my own views.’ … [M]ost of those close to the Clintons acknowledge that to succeed in the coming years, Hillary will have to absorb the lessons of 2008. Currently, it’s a topline talking point among her closest aides. ‘She doesn’t repeat her mistakes,’ says Melanne Verveer, an aide to the First Lady who then served in the State Department as Hillary’s ambassador-at-large for global women’s issues. ‘She really learns from her mistakes.'» LINK

  «Scandal at Clinton Inc. How Doug Band drove a wedge through a political dynasty», av Alec McGillis (The New Republic): «One Thursday evening last September, Bill Clinton, George W. Bush, and Tony Blair met in New York to conduct what was supposed to be a high-minded discourse on terrorism, geopolitics, and the global economy. The setting was elegant—the beaux arts ballroom of the Essex House, an iconic tower on Central Park South. The 78-person VIP guest list included Harvey Weinstein, Eli Broad, Blackstone co-founders Steve Schwarzman and Pete Peterson, Silicon Valley impresario Sean Parker, Billie Jean King, George Pataki, and New York City police chief Ray Kelly, along with CEOs and top executives from companies like Dow Chemical, Coca-Cola, BP, and Bank of America. Somehow, these onetime world leaders, corporate titans, and other notable personages converged in the center of New York without the event ever being noticed by the press. The guests had been wrangled, persuaded, flattered, and otherwise enticed to attend by Doug Band, a tall man with genial, unmemorable features and a deferential demeanor. In fact, the gathering was taking place in his own building, underneath his expansive eighth-floor apartment, and it represented a major triumph for him.» LINK

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  • The Fix har rangert de ti mest interessante senatsracene i neste års mellomvalg. Topp fem: South Dakota, West Virginia, Montana, Arkansas, Louisiana.
  • Alaska: Vise­gu­vernør Mead Tre­ad­well brakte opp det samme poenget jeg gjorde for­rige fredagDan Sull­ivans inn­treden i det repub­li­kanske pri­mær­valget gjør at Joe Mil­lers sjanser for å bli nomi­nert øker. Dog er det neppe lurt av Tre­ad­well å ta opp temaet, det er veldig lett å bli frem­stilt som en sutrer.
  • Iowa: Senator Charles «Chuck» Grassley (R), som er på valg i 2016, med­delte fredag at han vil stille på ny. Grassley begrunnet sin avgjø­relse med at hans kol­lega Tom Harkin (D) går av i 2014,og at Iowa ville tape for mye inn­fly­telse dersom del­staten skulle ha to fers­kinger til å repre­sen­tere seg. Grassley vil være 83 år gammel i 2016.
  • Mississippi: Senator Thad Cochran (R), som første gang ble valgt i 1978, har ikke annon­sert sine planer for 2014, men virker klar til å stille på ny i 2014; han har annon­sert tre penge­inn­sam­linger i nær­meste fremtid. Cochran blir 76 i desember.

  Du finner som alltid mer valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Senator Rand Paul (R-Texas) vant i helgen en uformell 2016-straw poll (!) i Michigan: Rand Paul 36 %, Chris Christie 16 %, Jeb Bush 8 %, Scott Walker 7 %, Ted Cruz 7 %.
  • Kongressmannen Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt), Mitt Romneys visepresidentkandiat, skal skrive bok. Tittelen: «Where Do We Go From Here?”. Et mulig svar: Iowa. Boka slippes i august 2014.
  • Hillary Clinton sier hun er både «pragmatisk og realistisk» med tanke på et eventuelt 2016-kandidatur.
  • Nancy Pelosi (D-California), minoritetslederen i Representantenes hus, sier Hillary Clinton er bedre forberedt på å bli president enn det Barack Obama var i 2008.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også