Mer

  Scott Walker til Michigan

  ScottWalker2

  Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) er på vei til Mackinac Republican Leadership Conference i Michigan. På veien skal han bidra på en fundraiser for Michigans justisminister Bill Schuette, som stiller til gjenvalg i 2014.

  Walker og Schuette skal ikke ha møtt hverandre tidligere, og det var Walker som tok initiativet til å bidra. Schuette ledet Mitt Romneys Michigan-kampanje i 2012.

  Wisconsin ble en viktigere delstat i fjorårets presidentvalg enn mange hadde trodd på forhånd.

  Delstaten er også i 2016-fokus ettersom både Scott Walker og kongressmannen Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt) representerer staten. Reince Priebus, formannen av Det republikanske partiet, er også fra Wisconsin.

  Både Walker og Ryan – Romneys visepresidentkandidat – anses som potensielle 2016-kandidater. Mange mener imidlertid det er lite sannsynlig at begge stiller.

  Walker oppgis ikke som et av alternativene i den ferskeste CNN-målingen av det republikanske 2016-feltet. Ryan ligger imidlertid på 16 %, like bak New Jersey-guvernør Chris Christies 17 %.

  Pollster sitt gjennomsnitt av de ulike målingene viser at Walker har et stykke opp til Ryan. Walker ligger på 6 % (8. mann i feltet), mens Ryan ligger på 16 %, like bak Christie.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også