Mer

    Scott Walker til Michigan

    ScottWalker2

    Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) er på vei til Mackinac Republican Leadership Conference i Michigan. På veien skal han bidra på en fundraiser for Michigans justisminister Bill Schuette, som stiller til gjenvalg i 2014.

    Walker og Schuette skal ikke ha møtt hverandre tidligere, og det var Walker som tok initiativet til å bidra. Schuette ledet Mitt Romneys Michigan-kampanje i 2012.

    Wisconsin ble en viktigere delstat i fjorårets presidentvalg enn mange hadde trodd på forhånd.

    Delstaten er også i 2016-fokus ettersom både Scott Walker og kongressmannen Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt) representerer staten. Reince Priebus, formannen av Det republikanske partiet, er også fra Wisconsin.

    Både Walker og Ryan – Romneys visepresidentkandidat – anses som potensielle 2016-kandidater. Mange mener imidlertid det er lite sannsynlig at begge stiller.

    Walker oppgis ikke som et av alternativene i den ferskeste CNN-målingen av det republikanske 2016-feltet. Ryan ligger imidlertid på 16 %, like bak New Jersey-guvernør Chris Christies 17 %.

    Pollster sitt gjennomsnitt av de ulike målingene viser at Walker har et stykke opp til Ryan. Walker ligger på 6 % (8. mann i feltet), mens Ryan ligger på 16 %, like bak Christie.

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også