Mer

  Valgsnacks for onsdag 18. september

  Valgsnacks-logoIL-17: Republikanske WAA har målt racet i dette kongressdistriktet, som pr nå ser ut til å bli en omkamp fra 2012 mellom kongresskvinne Cheri Bustos og republikaneren hun slo ut etter en periode, Bobby Schilling. Bustos leder 45-44.

  MT-sen: Ingen stor overraskelse, men det kan være verdt å nevne at tidligere guvernør og formann for Det republikanske partiet på føderalt plan, Mark Racicot, ikke vil stille til Senatet neste år. Han oppfordrer imidlertid på det sterkeste kongressmann Steve Daines til å stille.

  NH-guv: PPP har målt, og finner guvernør Maggie Hassan med god jobboppslutning (51-33) og leder på en rekke potensielle republikanske kandidater med 15-17%.

  NH-sen: PPP har også målt senatsvalget, og finner senator Jeanne Shaheen med en grei jobboppslutning (49-42) og en tosifret ledelse på en rekke republikanere. Den eneste som kommer nær er tidligere Massachusettssenator Scott Brown, som ligger under med 48-44, men det er meget lite sannsynlig at han melder seg på i nabostaten.

  NY-lokal: Wall Street Journal har målt borgermestervalget, og finner demokratenes Bill de Blasio med en knusende 65-22 ledelse over republikanernes kandidat, Joe Lhota.

  UT-lokal: Viseguvernør Greg Bell går av for å ta en jobb i det private næringslivet, med den begrunnelse at økonomien er såpass laber at han er nødt til å tjene seg opp penger før han blir pensjonist (han er 65). Guvernør Gary Herbert vil utpeke en ny viseguvernør, som må ha delstatssenatets godkjennelse.

  VA-guv: Harper finner, som alle andre, demokrat Terry McAuliffe i teten, med en 42-37 ledelse på republikaner Ken Cuccinelli.

  WV-sen: Administrasjonsminister Natalie Tennant har offisielt erklært seg som kandidat til å erstatte den demokratiske senatoren Jay Rockefeller neste år. Republikanerne kommer til å stille med kongresskvinne Shelley Moore Capito.

  WI-guv: Guvernør Scott Walker har ikke imponerende jobboppslutning (48-49), men leder på potensielle demokratiske utfordrere med 4-7% ifølge PPP. Dog er ingen av dem kjent av mer enn 40% av velgerne.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også