Mer

  18. september: GOP ser til «Obamacare»

  Morgen-NavyYard

  God morgen! Det er onsdag, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet

  If that’s the case, then that’s just one more reason why the Congress – Democrats and Republicans – and the president need to find a way to approve a commonsense budget plan that eliminates sequestration.

  Sjef for Senatets komité for nasjonal sikkerhet, Thomas Carper (D-Delaware), om muligheten for at føderale budsjettkutt forårsaket at sikkerheten var redusert på Washington Navy Yard, åstedet for skytemassakren på mandag.

  DAGEN I DAG, i 1793: President George Washington legger ned hjørnesteinen til Capitolbygningen – Kongressen – i Washington, D.C.

  #AMPOL-NYTT

  • Våpenkontroll-tilhengere forbereder lobby-kampanje etter Navy Yard-tragedien, men det er lite som tyder på at det kommer til å få noen effekt på Capitol Hill.
  • Republikanerne i Representantenes hus har bestemt seg for å inkludere en definansiering av Obamas helsereform i høstens budsjettforslag. National Reviews Robert Costa melder at Huset vil inkludere definansieringen i pakken som finansierer det offentlige for å unngå en såkalt «government shutdown.» Dette er en seier for Tea Party-segmentet av partiet, og det sier mye om styrkeforholdet innad i GOP at Boehner og Cantor har gått med på planen.
  • Mother Jones’ Kevin Drums reaksjon: «Republicans Prepare to Commit Party Suicide«
  • I følge nye tall fra US Census Bureau tjente kvinner 77 cent for hver dollar menn tjente i 2012.
  • Den 30. september kommer Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, på besøk til Det hvite hus. På agendaen: Iran, Syria og Israel-Palestina konflikten.
  • Den iranske presidenten Hassan Rouhani har i en brevveksling med president Obama signalisert at han ønsker å få en ende på atomkrangelen som har preget forholdet mellom de to landene i årevis.
  • Tirsdag besteme Det hvite hus at den brasilianske presidenten Dilma Rouseffs statsbesøk skal utsettes. Det skyldes brasiliansk kritikk og misnøye etter rapporter om at NSA har overvåket hennes personlige aktiviteter.
  • Mer om hvordan Californias nye minstelønn på 10 dollar kan være gode nyheter for andre delstater. Få også med deg bakgrunnsartikkelen vår om minstelønn i USA.

  DAGENS LESESTOFF

  «Obama Says He’s Not Worried About Style Points. He Should Be.», av Jill Lawrence (National Journal): «When President Obama told ABC News he was ‘less concerned about style points’ than ‘getting the policy right,’ he was trying to hasten into oblivion a foreign-policy week from hell. But it’s a risky business to disregard style. From his Syria gyrations to Monday’s ill-timed economic speech attacking Republicans as a mass shooting was in progress at the nearby Washington Navy Yard, Obama’s apparently willful dismissal of style could do more than just hurt his poll numbers. It could yield midterm election losses and create perhaps insurmountable obstacles to achieving his policy goals.» LINK

  «Obama, fem år etter finanskrisen: «Vi er ikke i nærheten av der vi må være», av Eivind Leiro (AmerikanskPolitikk.no): «Fem år etter finans­krisen mener nesten to-tredjedeler av ame­ri­ka­nerne at økono­mien ikke er på riktig spor. Tal­lene fra Pew Rese­arch Center peker også på en opp­fat­ning av at den økono­miske veksten som regel bare har kommet Wall Street, ban­kene og de største sel­ska­pene til gode, og at 95% av veksten har gått til de 5 % rikeste. Mid­del­klassen, fat­tige og de mindre bedrif­tene merker fort­satt etter­døn­nin­gene fra 2008 ifølge tal­lene fra Pew. Videre viser tal­lene at litt over halv­parten av de spurte mener at hus­hold­nings­inn­tekten (54 %) ikke har bedret seg siden 2008. Som Wash­ington Posts Neil Irwin påpeker var fak­tisk hus­hold­nings­inn­tekten til en mid­dels ame­ri­kansk familie lavere i 2012, enn den var i 1989. Obama er klar over at langt fra alt peker i riktig ret­ning. ‘Vi er ikke i nær­heten av der vi må være,’ sa han i inter­vjuet med Stephanopoulos.» LINK

  VALGSNACKS

  • Tirsdag erklærte demokrat Paul Davis i en nettvideo at han vil utfordre Sam Brownback i kampen om stillingen som guvermør i Kansas. Han etterlyser en frisk start i delstaten.
  • The Fix (Washington Post) forteller oss hvordan Pat Quinn overlever – mot alle odds – som guvernør i Illinois.
  • New York Giants’ Quarterback, Eli Manning, blander seg inn i politikken i New Jersey. Han skal nemlig være vert på en pengeinnsamlingsmiddag for Hobokens borgermester, Dawn Zimmer.
  • Kandidat i Massachusetts’ suppleringsvalg i delstatens 5. kongressdistrikt, Carl Sciortino (D) har sjenket oss en meget interessant valgkampvideo. I videoen konverserer den liberale (og åpent homofile) demokraten lystig med sin svært konservative far, i et forsøk på å nå ut til ham.

  httpv://youtu.be/Z3S1zcbWkoM

  • PPP har også målt senats­valget i New Hampshire, og finner senator Jeanne Sha­heen med en grei jobb­opp­slut­ning (49-42) og en tosifret ledelse på en rekke repub­li­ka­nere. Den eneste som kommer nær er tid­li­gere Mas­sachu­setts­se­nator Scott Brown, som ligger under med 48-44, men det er meget lite sann­synlig at han melder seg på i nabostaten.
  • Wall Street Journal har målt bor­ger­mes­ter­valget i New York City, og finner demo­kra­tenes Bill de Blasio med en knu­sende 65-22 ledelse over repub­li­ka­nernes kan­didat, Joe Lhota.
  • Harper finner, som alle andre, demo­krat Terry McAu­liffe i teten i Virginias guvernørvalg, med en 42-37 ledelse på repub­li­kaner Ken Cuc­ci­nelli.
  • I West Virginia har admi­ni­stra­sjons­mi­nister Natalie Ten­nantoffi­sielt erklært seg som kan­didat til å erstatte den demo­kra­tiske sena­toren Jay Rocke­feller neste år. Repub­li­ka­nerne kommer til å stille med kon­gress­kvinne Shelley Moore Capito.
  • Guvernør Scott Walker har ikke impo­ne­rende jobb­opp­slut­ning (48-49), men leder på poten­si­elle demo­kra­tiske utford­rere med 4-7% i Wisconsin ifølge PPP. Dog er ingen av dem kjent av mer enn 40% av velgerne.

  Du finner som alltid mer av dagens valgsnacks på valgbloggen.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Fire konklusjoner fra CNNs ferskeste 2016-måling (sjekk gårsdagens utgave av Morgenkaffen!): Blant republikanerne står det nå mellom Rand Paul og Chris Christie; Marco Rubio sliter; Paul Ryan har støtte fra partiets ulike fløyer; venstresiden foretrekker Elizabeth Warren framfor Biden.
  • Hillary Clintons medhjelpere vender tommelen ned til intervjuforespørsler dagen lang, og har gjort det i åtte måneder nå. Nå har imidlertid den tidligere utenriksministeren takket ja til et intervju med New York Magazine. Vi kommer tilbake med selve intervjuet (!), når det publiseres.

  Helt til slutt…

  BuzzFeed presenterer «ting Jesse Jackson Jr. har kjøpt for valgkampmidler» (!). Stikkord: Pels og Michael Jackson-saker. Jackson er igang med en fengselsdom på 2,5 år.


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også