Mer

  Valgsnacks for tirsdag 17. september

  Valgsnacks-logoIA-sen: Bob Vander Plaats, som tre ganger har tapt den republikanske guvernørnominasjonen i Iowa, vurderer nå senatsnominasjonen i stedet. Han har en sterkt konservativ tilhengerskare, men det er langt fra sikkert at han vil oppnå de 35% av primærvalgstemmene som er nødvendig for å unngå at nominasjonen blir avgjort ved konvent. Partiorganisasjonen i Iowa domineres for tiden av Ron Paul-tilhengere, og det holdes som mest sannsynlig at disse vil gå for tidligere anklager Matt Whitaker.

  IL-guv: Tidligere handelsminister og stabssjef under Barack Obama og bror av en mangeårig borgermester i Chicago, Bill Daley valgte i går overraskende å trekke seg fra guvernørnominasjonen. Daley oppga som årsak at det å stille til valg var en mye større oppgave enn han selv hadde trodd, men la til at hans motstander, sittende guvernør Pat Quinn neppe kom til å være guvernør mye lenger.

  MA-lokal: Boston holder primærvalg til borgermestervervet neste tirsdag og hele ni kandidater (alle demokrater), har muligheten til å gå til andre runde ifølge denne meningsmålingen. Thomas Menino tar ikke gjenvalg etter 20 år som borgermester.

  NJ-guv: Rutgers-Eagleton er ute med sin første måling av sannsynlige velgere, og finner Chris Christie med en 55-35 ledelse på Barbara Buono.

  NY-lokal: Borgermesterkandidat William Thompson, som kom på andreplass i primærvalget i forrige uke, holdt i dag en pressekonferanse der han annonserte at han trakk seg fra en eventuell 2. runde. Vinneren av første runde, ombudsmann Bill de Blasio var tilstede, sammen med delstatens demokratiske guvernør, Andrew Cuomo. Dermed begynner kampen mot republikanernes kandidat, tidligere transportsjef Joe Lhota, for fullt.

  PA-sen: Litt tidlig å begynne å snakke om 2016, kanskje, men lokalpressen har nå funnet ut at et PR-firma tilknyttet Philadelphias borgermester Michael Nutter har kjøpt opp domenenavn som kan tyde på at Nutter er interessert i å stille til Senatet.

  VA-guv: En gruppe forretningsfolk har gitt sin støtte til republikaner Ken Cuccinelli foran guvernørvalget i november. Dette har fått noen av demokrat Terry McAuliffes støttespillere til å gå av skaftet og true med at dørene vil være stengt for dem i fremtiden dersom de holder fast ved støtten. Neppe veien å gå for å få McAuliffe valgt.

  WA-lokal: Det er borgermestervalg i Seattle i november, og SurveyUSA finner at utfordrer Ed Murray leder 50-32 over sittende borgermester Mike McGinn.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også