Mer

  Tre år med AmerikanskPolitikk.no!

  I dag fyller AmerikanskPolitikk.no tre år. Takk for at du leser!

  «Norske jour­na­lister og kom­men­ta­torer har en lei tendens til å overse eller for­enkle nyanser og rea­li­teter når ame­ri­kansk poli­tikk omtales på norsk.»

  Slik startet jeg det første innlegget på AmerikanskPolitikk.no for tre år siden. Det er en formulering som føles like relevant i dag som den gjorde høsten 2010.

  Tre år senere er ambisjonen fortsatt å bli et naturlig stoppested for alle som interesserer seg for amerikansk politikk og valgkamp.

  I stadig utvikling

  Det har skjedd mye siden 2-årsdagen. I fjor høst ble praktikantordningen innviet av fire studenter i Washington, D.C., en ordning som ble videreført i vinter. I høst har vi fire nye praktikanter med på laget: Eivind Leiro i Washington, D.C., Kristian Aaser i San Francisco, og Håvard Rustad Markussen og Nicolai Lægreid Buzatu i Oslo. Praktikantene har blant annet muliggjort publiseringen av «Morgenkaffen», vår daglige nyhetsoppdatering.

  Laget har i tillegg blitt styrket av tre meget dyktige folk: Carl Straumsheim, Helene Megaard, og Jon Henrik Gilhuus, som skriver valgbloggen her på AmerikanskPolitikk.no.

  Vi når stadig flere lesere, men som redaktør har jeg større ambisjoner for nettsiden.

  Det noe ambisiøse målet om å opprette et lite D.C.-kontor lever fortsatt, men det avhenger nok av en rik bidragsyter som satser på prosjektet.

  Du finner gave­bordet, der du kan legge igjen et lite beløp dersom du føler for det, her.

  Til de som aner en kon­spi­ra­sjon og rynker på nesa over at Romney mar­kerer dagen: Jeg fant ikke noe bilde av Obama med en pas­sende bursdagskake.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også