Mer

  Valgsnacks for fredag 13. september

  Valgsnacks-logoAK-sen: Naturressurskommisjonær Dan Sullivan vil slutte i jobben om to uker for å kaste seg på det republikanske primærvalget til Senatet. Mange lokale republikanere ser Sullivan som en sterkere kandidat enn viseguvernør Mead Treadwell, som oppfattes som grå og kjedelig. Frykten er selvsagt at den kontroversielle advokaten Joe Miller drar nytte av at Treadwell og Sullivan deler stemmene, og tar nominasjonen. I så fall gir republikanerne sittende senator, demokraten Mark Begich seks nye år på walkover.

  IN-prez: Guvernør Mike Pence nevnes som en av mange mulige outsidere til presidentnominasjonen i 2016. Her er fem grunner til at han kan bli valgt.

  NC-sen: Predikanten Mark Harris kommer til å kaste seg på et vagt republikansk nominasjonsvalg. Som før nevnt stiller speakeren i delstatshuset, Thom Tillis, men det er høyst uklart hvem og hvor mange andre som vil melde seg.

  NY-1: Kongressmann Tim Bishop er i trøbbel pga. at han skal ha hjulpet en søkkrik venn av seg med å få en lisens til å sende opp fyrverkeri for sønnens bar mitzvah. For bryderiet skal han så ha fått donasjoner til gjenvalgskampanjen. Kongressens etikkomite skal nå undersøke saken.

  NY-lokal: Nummer to fra tirsdag, William Thompson sverger på å forbli i borgermesterracet inntil alle stemmer er opptalte. En del ledende demokrater ønsket å rydde banen for Bill de Blasio, som vaker rundt den magiske 40%-grensen.

  VA-guv: En måling tatt opp for uavhengige Purple Strategies viser demokraten Terry McAuliffe i tet, med en 43-38 ledelse på republikaneren Ken Cuccinelli. Begge kandidater er dårlig likt, så valget er ikke på noen måte over ennå.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også