Mer

  Obamas Syria-tale beveger verken Kongressen eller opinionen

  President Obama Addresses The Nation On The Situation In Syria

  Torsdag kveld talte president Obama om situasjonen i Syria fra Det hvite hus’ East Room. Han argumenterte for nødvendigheten av et angrep på Syria, men avsluttet med å omtale de mulige diplomatiske løsningene på konflikten. Talen kommer verken til å bevege Kongressen eller den amerikanske opinionen.

  Det var en tale som i utgangspunktet skulle overbevise både Kongressen og det amerikanske folk om behovet og nødvendigheten av en militær inngripen i Syria.

  På mandag måtte imidlertid talen skrives om på grunn av Russlands innspill om en mulig internasjonal løsning.

  Resultatet ble en tale der Obama startet med å argumentere sterkt for en militæraksjon mot Syria. Men avslutningen, basert på de siste dagenes hendelser, viser at det hersker stor usikkerhet om det neste steget.

  Senatet er bedt om å avvente stemmegivningen. En FN-sanksjonert løsning er på trappene. Amerikanerne er fortsatt meget skeptiske til en inngripen.

  Feiler FN-sporet er Obama like langt, og må vende tilbake til fremhevingen av talens første del.

  «Amerika er ikke verdens politimann», sa Obama. «Men når vi kan hindre barn fra å bli gasset ihjel med begrensede tiltak og risiko, så må vi handle.»

  Slates John Dickerson har tidligere beskrevet den mulige militæraksjonen mot Syria som «en parkeringsbot i form av kryssermissiler.»

  Torsdag kveld beskrev han Obamas tale som en appell fra treneren i garderoben, etter at kampen har blitt utsatt på grunn av regn.

  Du ser hele talen her:

  httpv://youtu.be/y52LeaK6tHA

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også