Mer

  Valgsnacks for mandag 9. september

  Valgsnacks-logoCO-lokal: Forut for tirsdagens tilbakekallingsvalg ligger republikanerne bra an i forhåndsstemmingen til det ene delstatssenatsdistriktet, mens demokratene leder klart i det andre.

  NE-guv: Nok en republikaner melder seg til dette åpne setet. Mangemillionær og tidligere senatskandidat Pete Ricketts har annonsert sitt kandidatur.

  NY-2: Kongressmann Peter King stiller til den republikanske presidentnominasjonen – eller, det er hva han vil ha oss til å tro. Med min kjennskap til King er dette en måte for ham til å få satt sine saker på dagsordenen og han kan umulig tro at han har nubbsjangs til å vinne. Forvent at han stiller til Huset igjen i 2016.

  NY-lokal: PPP har målt tirsdagens primærvalg i New York City og finner ombudsmann Bill de Blasio med 38% mot 19% for tidligere comptroller William Thompson og 13% for bystyreleder Christine Quinn, som ser ut til å ha implodert fullstendig den siste uken. Det gjelder altså å få over 40% for å unngå en ny valgrunde, men de Blasio har en suveren ledelse også der. I valget til ny comptroller leder tidligere guvernør Eliot Spitzer knepent; 45-41 over partiformann Scott Stringer.

  OK-guv: Demokraten Brad Henry, som var guvernør i Oklahoma 2003-11, vil ikke helt utelukke at han kan komme til å stille på ny i 2014. Oklahoma er en av de delstatene der partiet fortsatt har en del (konservative) politikere på lavere nivå, men der kongress- og delstatsvalgene synes stadig mer uoverkommelige for dem. Henrys inntreden vil sette i spill et verv som ellers ville vært trygt for republikanerne.

  PA-12: Demokratene stiller med en veteran i dette distriktet; avdøde kongressmann Jack Murthas stabssjef John Hugya. I likhet med sin gamle sjef, er Hugya relativt konservativ. Distriktet har dog gått klart til høyre de siste årene, og med den nåværende polariseringen skal det bli vanskelig for demokratene å vinne tilbake dette setet.

  TX-lokal: En føderal domstol i San Antonio har bestemt at alle valg i 2014 skal følge de distriktsgrensene som delstatsforsamlingen vedtok tidligere i år. Det synes å være enighet om grensene for delstatssenatet, mens grensene for føderale kongressdistrikt og delstatshuset har fått søksmål mot seg fra demokratene (og tilliggende herligheter). Domstolen har gjort det klart at beslutningen er tatt for å sikre klare forhold i 2014, og ikke på noen måte betyr at grensene er vurdert etter grunnloven eller de føderale valglovene.

  UT-2: Demokratene har sikret seg en brukbar kandidat i dette håpløst konservative distriktet (R+18); en av partiets fem delstatssenatorer, Luz Robles stiller. Hun er først på valg i 2016, så hun risikerer ingenting ved å stille. Ryktene om at kongressmann Chris Stewart vil få konkurranse om nominasjonen begynte allerede under nominasjonsmøtet sist gang, så han er uansett utrygg.

  VA-guv: Rasmussen har målt og finner hva alle andre gjør for tiden – demokrat Terry McAuliffe har en stadig voksende ledelse på republikaner Ken Cuccinelli. McAuliffe har 45% mot 37% for Cuccinelli.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også