Mer

  Valgsnacks for onsdag 4. september

  Valgsnacks-logoAK-sen: En lokal meningsmåler, Hays Research, har offentliggjort tall som viser at senator Mark Begich så vidt tipper over 50% mot 38.5% for utfordreren, viseguvernør Mead Treadwell. Hays tok kraftig feil med marginene i 2008, og har forbindelser til demokratene, så ta det med en klype salt.

  CA-lokal: Bombe! Carl DeMaio, som tapte knepent for avgåtte Bob Filner i 2012, vil allikevel ikke stille til det ekstraordinære borgermestervalget 19. november. Han forblir republikanernes kandidat i kongressdistrikt 52, der han har ledet på tidlige meningsmålinger mot kongressmann Scott Peters. Det ventes nå at bystyremedlem Kevin Faulconer vil stille til borgermester.

  GA-guv: Guvernør Nathan Deal får nok en intern utfordrer; delstatens skoleinspektør John Barge stiller mot ham i 2014. Demokratene har fått sin første kandidat, tidligere delstatssenator Connie Stokes.

  NH-2: Tidligere delstatssenator Gary Lambert stiller for republikanerne i dette klassiske svingsetet. Lambert representerte et ganske tungt demokratisk sete fra 2011-2013, og kan gi representant Annie Kuster tøff motstand.

  NY-lokal: Quinnipiac er ute med sin kanskje siste måling før primærvalget i New York City, og for første gang har en av demokratene over 40%, som er grensen for å unngå en ny valgomgang. Ombudsmann Bill de Blasio har 43%, mot tidligere comptroller William Thompson på 20% og bystyreleder Christine Quinn med 18%. De Blasio slår begge i en eventuell 2. runde. På republikansk side har tidligere transportsjef Joseph Lhota 48% mot forretningsmann John Catsimatidis på 24%.

  WY-sen: Det hardner til i Wyoming. Liz Cheney er visstnok utsatt for en såkalt «push-poll», dvs. en måling som gir falsk informasjon om en kandidat. I dette tilfellet opplyser meningsmåleren at Cheney er for selvbestemt abort og likekjønnede ekteskap, mens hun i realiteten er mot begge deler. Både den nasjonale senatsvalgkomiteen og sittende senator Mike Enzi nekter for å stå bak.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også