Mer

  3. september: Salget av Syria-krigen

  Morgen-KerryGrahamMcCain

  God morgen! Det er tirsdag, Obama-administrasjonens offensiv overfor Kongressen i håp om å igangsette en offensiv over Syria fortsetter, og Morgenkaffen er servert.

  I dag fortsetter Obama-administrasjonens salg av Syria-krigen overfor Kongressen. Forsvarsminister Chuck Hagel og utenriksminister John Kerry tar begge turen til Senatets utenrikskomité.

  sitatet

  A rejection, a vote against that resolution by Congress, I think would be catastrophic because it would undermine the credibility of the United States and the president.

  Senator John McCain (R-Arizona), sitert av Roll Call, om resolusjonen om å angripe Syria etter Assad-regimets bruk av kjemiske våpen mot sin egen befolkning.

  DAGEN I DAG, i 2011: Sarah Palin-feberen i Tea Party-segmentet av Det republikanske partiet når et høydepunkt i det Palin besøker Iowa og filmen «The Undefeated» lanseres på kabel. Det ble spekulert i at Palin muligens skulle kunngjøre sine 2012-planer på Tea Party of Americas ”Restore America”-arrangement i Indianola, Iowa, men Palin ble sittende på gjerdet, og snart ga feberen seg.

  #AMPOL-NYTT

  DAGENS LESESTOFF

  «Mens Obama venter på Kongressen: Status i stemmejakten, del 1», av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «Pre­si­dent Obama har bedt Kon­gressen om å stemme for en militær aksjon mot Syria. Admi­ni­stra­sjonen gjør nå det de kan for å sikre seg de nød­ven­dige stemme. Hva er status i Senatet, der demo­kra­tene har fler­tallet, og i Repre­sen­tan­tenes hus, der repub­li­ka­nerne sitter med flertallet? … For det første, så er det nokså bred enighet om at Obama ville ha gått på et nederlag dersom avstem­ningen hadde blitt holdt i dag eller i morgen. Med det sagt, så er det sam­tidig såpass mange som sitter på gjerdet eller som er på gli, at bildet vil være et annet innen Kon­gressen vender til­bake fra ferien 9. sep­tember. Salget kommer til å bli vans­ke­li­gere i Huset enn i Senatet. I det vi skriver mandag kveld 2. sep­tember vil jeg si sjan­sene for god­kjen­nelse er 60/40.» Se hele oversikten: LINK

  «Vote on Syria Sets Up Foreign Policy Clash Between 2 Wings of G.O.P.», av Jonathan Martin (New York Times): «The Congressional vote on whether to strike Syria will offer the best insight yet on which wing of the Republican Party — the traditional hawks, or a growing bloc of noninterventionists — has the advantage in the fierce internal debates over foreign policy that have been taking place all year. … To Republicans concerned about next year’s midterm elections, such a divisive public battle amounts to a distraction. They would prefer to focus on issues that voters say they are most interested in: taxes, spending, Mr. Obama’s health care law. But the Syria measure also has important implications for the 2016 Republican presidential contest. White House hopefuls in Congress will be forced to choose between the wishes of Tea Party activists opposed to a strike and the wishes of more traditional Republicans, whose ranks include some major donors and Israel supporters with whom presidential candidates typically align themselves.» LINK

  VALGSNACKS

  • Senator Rand Paul (R-Kentucky) kommer til å drive valgkamp for Steve Lonegan, New Jerseys republikanske senatskandidat, foran suppleringsvalget mot demokratenes Cory Booker. Booker er soleklar favoritt. Valgdagen? 16. oktober.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Debatten om en mulig militæraksjon i Syria fungerer også som en tidlig og veldig viktig test for potensielle 2016-kandidater fra GOP, skriver Dan Balz i Washington Post.
  • ABC News gir oss en oppdatert oversikt av de potensielle 2016-kandidatenes uttalelser om situasjonen i Syria.

  Til slutt…

  … Hillary Clintons første tweet på et par uker omhandler ikke akkurat Syria:

  Bakgrunn: 64-Year-Old Swimmer Breaks World Record for Distance Swim


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også