Mer

  26. august: Syria og King

  Morgen-kongressGod morgen! Det er mandag, diskusjonen og spekulasjonene om hva som kan gjøres med Syria fortsetter, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet

  I have no affection for Mr. Assad. I dealt with him. I know him, and he is a pathological liar with respect to my interactions with him. But at the same time, I am less sure about the resistance and what they represent.

  Colin Powell på «Face The Nation«, der han også snakket om hvordan USA kan opptre smartere i Midtøsten.

  DAGEN I DAG, i 1968: Demokratenes landsmøte åpner i Chicago, en begivenhet som huskes for de voldsomme demonstrasjonene og de voldelige sammenstøtene i Chicagos gater. Årsaken: Vietnam.

  MANDAGENS MENINGSMÅLINGER (gjennomsnitt):

  • Obama, job approval (RCP): approve 44,2 %, dis­ap­prove: 50,8 %
  • Kon­gressen, job approval (RCP): approve 15,2 %, dis­ap­prove 77,0 %
  • Kon­gressen, gene­risk stemme­seddel (RCP): demo­kra­tene 40,3 %, repub­li­ka­nerne 39,3 %
  • New Jersey senat (RCP): Cory Booker (D) 52,7 % – Steve Lonegan (R) 33,3 %
  • New Jersey guvernør (RCP): Chris Christie (R) 58,7 % – Bar­bara Buono (D) 28,7 %
  • Vir­ginia guvernør (RCP): Terry McAu­liffe (D) 41,5 % – Ken Cuc­ci­nelli (R) 39,8 %

  #AMPOL-NYTT

  • Det hvite hus sier det hersker liten tvil om at de syriske regjeringstroppene har benyttet kjemiske våpen.
  • Det amerikanske militæret har lagt en rekke alternativer på bordet dersom Obama-administrasjonen skulle velge å involvere seg dypere i Syria-konflikten.
  • Pentagon melder at ytterligere marinestyrker flyttes nærmere Syria.
  • NBCs «Meet the Press» sendte i går et historisk intervju med Martin Luther King Jr., i anledning 50 årsmarkeringen av Kings «I have a Dream»-tale og «March on Washington». Intervjuet ble opprinnelig sendt tre dager før Kings tale.
  • Titusenvis av mennesker var samlet i Washington denne helgen for å markere jubileet: VIDEO.
  • Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) sier utdanning er den neste borgerrettighetskampen.
  • Tidligere senator Jim DeMint (R-South Carolina), som nå leder av den konservative tankesmien Heritage, reiser for tiden landet rundt i forbindelse med “Defund Obamacare Tour”, der han forsøker å påvirke republikanske politikere til å sette en stopper for finansieringen av Obamas helsereform.
  • Høyesterettsdommer Ruth Ginsburg (80) har ingen planer om å pensjonere seg.
  • Fikk du ikke med deg søndasgsshowene? Oppsummering her.

  DAGENS LESESTOFF

  «Syria says it will allow U.N. to inspect site of suspected chemical weapons attacks», av Loveday Morris (Washington Post): «U.N. inspectors will be allowed to access the locations of suspected chemical weapons attacks in the Damascus suburbs, Syrian state television said Sunday, a move that could provide independent verification of the events that unfolded last week. In a statement, the U.N. said it was preparing to conduct on-site fact-finding activities starting Monday. … There has been mounting pressure on the Syrian government to allow access to the team of inspectors since activists accused the government of mounting a large scale attack on rebel-held areas on the outskirts of the capital. Some 3,600 patients displaying neurotoxic symptoms were admitted to clinics and hospitals in less than three hours on Wednesday morning, Médecins Sans Frontières has said, of which 335 died. Some activist groups put the death toll at more than 1,000.» LINK

  «New York Times And Guardian Will Publish More Snowden Revelations», av Ben Smith (BuzzFeed): «The New York Times is in the Snowden game. The paper — which NSA leaker Edward Snowden deliberately avoided over his fear that it would cooperate with the United States government — is now working with the Guardian on a series of stories based on documents that detail National Security Agency cooperation with its British counterpart, the Government Communications Headquarters, known as GCHQ. ‘In a climate of intense pressure from the UK government, The Guardian decided to bring in a US partner to work on the GCHQ documents provided by Edward Snowden,’ Guardian spokeswoman Jennifer Lindenauer said in an email. ‘We are continuing to work in partnership with the NYT and others to report these stories.'» LINK

  «Bakgrunn: Den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen», av Helene Megaard (AmerikanskPolitikk.no): «Denne uken er det 50 år siden Martin Luther King Jr. holdt den berømte “I have a Dream’-talen, i for­bin­delse med et fre­delig demon­stra­sjonstog med over 250,000 del­ta­gere i Wash­ington, D.C. Hen­delsen er en viktig del av ame­ri­ka­nernes kol­lek­tive hukom­melse, og har blitt stå­ende som et symbol på afro­ame­ri­ka­nernes kamp for bedre rettigheter. Borgerrettighetsbevegelsen forandret USA på flere områder. Avgjørende lover ble vedtatt og maktbalansen i en hel region ble endret. Andre grupper ble inspirert til å kjempe for bedre vilkår. I løpet av en periode på 15 år hadde det amerikanske samfunnet gjennomgått store omveltninger. Bli med på en tur tilbake til 1960-tallet.» LINK

  «Iowa’s G.O.P. Fears Its Role in Presidential Selection Is Diminishing», av Jonathan Martin (New York Times): «On the surface, Iowa’s Republican presidential caucuses seem healthier than ever: would-be candidates are flocking here mere months after the last White House race ended, drawing sizable crowds and ample news coverage. Senator Ted Cruz of Texas and former Senator Rick Santorum of Pennsylvania were in this central Iowa college town for a Christian conservative conference this month, and Senator Rand Paul of Kentucky has come to the state twice since May. But Iowa’s political leaders, always looking ahead to the next campaign, worry that looks can be deceiving and that the prized role of the Republican caucuses is in jeopardy. Establishment Republicans fear that conservatives have become such a dominant force in the nominating process here that they may drive mainstream presidential candidates away.” LINK

  VALGSNACKS

  • Republikanerne øyner flertall i Senatet etter neste års mellomvalg.
  • Demokratene håper samtidig krangling republikanerne imellom kan gi dem flertallet i Representantenes hus fra og med 2015.
  • New York Times støtter demokraten Christine Quinn og republikaneren Joseph Lhota foran primærvalget i New Yorks borgermestervalg. Demokraten som går seirende ut av primærvalget er favoritt til å ta over etter borgermester Michael Bloomberg.
  • Anthony «Carlos Danger» Weiner, som fortsatt kjemper om stemmene i borgermesterracet i New York, har lansert en spanskspråklig reklamefilm med navnet ”El futuro”.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også