Mer

  Valgsnacks for uken 19-25 august

  Valgsnacks-logoAller først en morsom beskrivelse av nytegningen av kongressdistrikter i North Carolina i 2011: «…a vivisected North Carolina looks like the aftermath of a paintball match between Hermann Rorschach and Jackson Pollack.» (David Nir)

  Så til ukens valgsnacks:

  AK-guv: Delstatssenator Hollis French vil stille for demokratene mot guvernør Sean Parnell. Også partiets kandidat i 2010, Ethan Berkowitz og delstatssenator Bill Wielechowski vurderer å stille. Parnell utkjemper en tofrontskrig, i det borgermester Bill Walker, som i utgangspunktet ønsket å stille mot ham i det republikanske primærvalget (og gjorde det i 2010), i stedet stiller som uavhengig. I motsetning til de fleste delstater tar gjerne uavhengige kandidater en god slump stemmer i Alaska og jeg justerer derfor dette racet ned fra trygt til trolig republikansk.

  AR-guv: Avtroppende guvernør Mike Beebe gir sin støtte til tidligere kongressmann Mike Ross i den demokratiske nominasjonskampen. Ross utfordres av tidligere viseguvernør Bill Halter. Beebes støtte må svi litt ekstra, siden Halters embetsperiode omfattet Beebes første periode.

  CA-lokal: Tidligere delstatsrepresentant og republikaner Nathan Fletcher vil stille for demokratene i nyvalget til borgermester i San Diego.

  CO-guv: Guvernør John Hickenloopers (D) popularitet er fortsatt preget av at han undertegnet nye våpenlover og benådet en morder tidligere i år. Mot tidligere kongressmann Tom Tancredo leder han med bare 1%; 46-45. Han leder 47-42 mot administrasjonsminister Scott Gessler og 47-40 mot delstatssenator Greg Brophy.

  ID-1: Delstatsrepresentant Shirley Ringo stiller for demokratene. Distriktet er R+18, så kongressmann Raul Labrador skal være trygg.

  IL-guv: De to demokratiske kandidatene, sittende guvernør Pat Quinn og tidligere stabssjef og handelsminister Bill Daley, er allerede ganske så aggressive overfor hverandre. Angrepene er av en karakter som vanligvis er forbeholdt kandidater fra det andre partiet.

  LA-5: Påmeldingsfristen gikk ut onsdag, og fem republikanere og fire demokrater har meldt seg på.

  MA-guv: Tidligere senator Scott Brown vil ikke stille til guvernør for republikanerne i 2014. Dermed er det trolig duket for en ny runde med taperen fra 2010, forretningsmann Charlie Baker. På demokratisk side har en ny kandidat meldt seg; Juliette Kayyem, som tidligere jobbet i det føderale Sikkerhetsdepartementet.

  ME-2: Tidligere delstatssenator Kevin Raye stiller på nytt for republikanerne. Han tapte så det suste mot Michael Michaud i 2012, men gjør det ventelig bedre mot en annen motstander i 2014. Michaud stiller til guvernør.

  MN-sen: En fjerde republikaner har meldt seg til nominasjonskampen: Fylkeskommisjonær Chris Dahlberg.

  NJ-sen: Demokrat Cory Booker leder 54-38 over republikaner Steve Lonegan foran valget 16. oktober ifølge en måling fra Monmouth.

  NY-lokal: New York Times gir på lederplass sin støtte til den demokratiske bystyrelederen Christine Quinn. I det republikanske primærvalget støtter de tidligere transportsjef Joseph Lhota.

  OH-guv: Sittende guvernør John Kasich har 42-47 i jobboppslutning, og ligger bak sin demokratiske utfordrer Ed FitzGerald med 35-38.

  OR-sen: Republikanerne har sin første motkandidat til senator Jeff Merkley; tidligere fylkespartileder i Linn County, Jo Rae Perkins. Hun vil neppe utgjøre noen stor trussel.

  TN-sen, TN-4: Delstatsrepresentant Joe Carr gir opp nominasjonskampen mot kongressmann Scott DesJarlais, og stiller i stedet mot senator Lamar Alexander. En måling nylig viste at Alexander var teoretisk sårbar mot en mer konservativ utfordrer, men Carr har neppe penger og navn til å utgjøre noen trussel.

  VA-guv: Den republikanske valgstrategen Boyd Marcus lager bølger ved å støtte den demokratiske guvernørkandidaten Terry McAuliffe i Virginia foran høstens valg. Marcus begrunner støtten med at McAuliffe kan samarbeide med begge sider. Ifølge Quinnipiac har McAuliffe nå etablert en 48-42 ledelse på republikaner Ken Cuccinelli. En intern demokratisk måling har McAuliffe 4% foran.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også