Mer

  23. august: Obama og studentene

  Morgen-Obama-SyracuseGod morgen! Det er fredag, Joe Biden har tilbragt fem år ved Obamas side, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet

   

  Higher education should not be a luxury. It is an economic imperative that every family in America should be able to afford.

  Barack Obama om hvordan han skal redusere kostnader for høyere utdanning, i en tale på University of Buffalo i går.

  DAGEN I DAG, i 2008: Barack Obama tok turen til Springfield, Illinois – der han også kunngjorde sitt kandidatur – for å introdusere senator Joe Biden (D-Delaware) som sin visepresidentkandidat:

  httpv://youtu.be/lqpIe1bC6tA

  FOLLOW FRIDAY

  @TheFix – Chris Cillizza står bak Washington Post-bloggen «The Fix» – det perfekte navnet på en blogg om amerikansk politikk for politiske junkies. Her får du det du trenger, når du lurer på hva som skjer, og hva det betyr. Cillizza viser til tider en på mange måter barnslig fascinasjon for den politiske scenen og det politiske spillet, og det smitter.

  #ampol approved! Følg og les!

  #AMPOL-NYTT

  • Justisdepartementet annonserte torsdag at det vil utfordre en stemmelov i Texas fordi de mener den bryter med «Voting Rights Act», i tillegg til grunnlovens 14. og 15. tillegg.
  • Tidligere utenriksminister Colin Powell kritiserer en ny lov i North Carolina – foran delstatens guvernør – som krever identifikasjon med bilde ved stemmegivning.
  • Senator John McCain (R-Arizona) hisset på seg kinesiske myndigheter da han under en pressekonferanse i Japan onsdag, kalte de omstridte Senkaku-øyene for japansk territorium. En talsmann for den kinesiske utenriksministeren ba pent den amerikanske senatoren om å gi seg med uansvarlige anklager som denne, da de kan komplisere allerede kompliserte forhold.
  • Mer fra McCain, her om USAs muligheter i Syria: «We can supply the right kind of weapons to rebels and to establish a no-fly zone by moving patriot missiles up to the border. This can be done very easily»
  • Gjeldstak-dramaet er igang i Washington, igjen. Det blir mye fokus på dette utover høsten, ikke minst om det politiske spillet rundt det hele.
  • Obama har latt Assad krysse grenser før, vil han gjøre det igjen? Så langt har presidenten satt pragmatisme og stabilitet over ideologi og effektiv handling på sin prioriteringsliste. Den vanskelige situasjonen i Midtøsten gir grunn til å tro at det vil fortsette slik.

  DAGENS LESESTOFF

  «President Obama’s two-day bus tour: a district-by-district look» av Sean Sullivan (Washington Post): «President Obama on Thursday kicked off a two-day swing through Pennsylvania and New York that he will use tout a plan that aims to make the cost of a college education more affordable. Where specifically is Obama going? One way to look at the trip is through the lens of the congressional districts to which he is traveling. The president is headed though working-class region of districts represented by three Democrats and one Republican, which are home to a mix of small and large colleges and universities.» LINK

  «ObamaCare birth control mandate on fast track to Supreme Court», av Sam Baker (The Hill): «ObamaCare’s birth control mandate is putting the president’s signature legislative issue on a fast track back to the Supreme Court. Lawyers on both sides of the issue say the high court will almost certainly have to rule on the controversial policy, possibly as early as its next term. Two federal appeals courts have come down with opposite rulings on an important question related to the policy: whether for-profit businesses and their owners have the right to challenge in court the requirement that businesses provide contraception as part of their insurance coverage.» LINK

  «Red America, blue America and reality TV» av Reid Wilson. «Here are a few facts every ad buyer and marketing strategist knows: Republicans like to watch live sports and reality television shows. Democrats prefer sitcoms and ‘The View.’ Republicans prefer Jay Leno, while Democrats who stay up late choose Jon Stewart’s ‘Daily Show’ or David Letterman’s ‘Late Show.’ Yes, there is a red America and a blue America, at least according to television viewing habits. Our friends at National Media, a Republican ad-buying firm, sent us this map of a recent television event. Using data from Rentrak, a company that monitors data from set-top boxes, the map shows what percentage of television viewers in specific designated market areas watched this television event live.» LINK

  «A Day In The Life Of Once, And Possibly Future, Presidential Candidate Rick Santorum», av Michael Falcone (ABC News): «It’s just before 8 a.m. on a warm summer morning in Iowa, and Rick Santorum is pushing some food around on his paper plate in the lobby of the Hampton Inn. He is sitting alone at the head of a long high-top table wearing a dark blue suit and black boots. As it turns out, these will be the last moments he will have to himself for more than 17 hours, when his head will hit the pillow in a hotel room in Des Moines. Between now and then, the former Pennsylvania senator will travel more than 430 miles around the state, following an itinerary that feels a lot like a typical day here during his 2012 presidential campaign. It may be more than three years before the 2016 election, but Santorum is already back in the state that traditionally kicks off the presidential nominating contest, and the one that gave him a belated victory in the caucuses last year.» LINK

  VALGSNACKS

  • Bob Filner har trukket seg som borgermester i SanDiego, noe du leser du mer om på VALGBLOGGEN. Det skal holdes nyvalg innen 90 dager for å bestemme hvem som blir byens nye borgermester. Hvis ingen kandidat vinner et flertall av stemmene skal det holdes gjenvalg mellom de to sterkeste kandidatene innen 49 dager etter det første valget.
  • Politico (…) har tatt et nærmere titt på de 18 kvinnene som har anklaget Filner for seksuell trakassering.
  • Demokraten Terry McAuliffe leder fortsatt på sin republikanske utfordrer Ken Cuccinelli i Virginias guvernørvalg. Clinton-vennen McAuliffe leder med 4 % på den ferskeste meningsmålingen.
  • Ny undersøkelse viser at senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky) fortsatt innehar en solid ledelse i det republikanske primærvalg til senatsvalget i Kentucky til neste år.
  • Eliot Spitzer, den tidligere demokratiske sexskandale-befengte guvernøren, stiller til comptroller (‘byrevisjonssjef’) valget i NYC. Han sier nå han kun vil ta seg betalt med $1 i året. Mer fra gårsdagens debatt, der en av kandidatene sang.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • I dag er senator Ted Cruz (R-Texas) hoved­ta­leren på en fundraiser i Dublin, New Hampshire.
  • En liten titt på New York-guvernør Andrew Cuomos tilbaketrukne rolle under president Obamas busstur gjennom staten.

  HELT TIL SLUTT: West Wing Week, Det hvite hus’ ukentlige videoreportasje av Obamas bevegelser. Ukas tittel: «The Welcome Sunny, Back-to-School, Make College Affordable Edition»:

  httpv://youtu.be/rYx8QQJoQDs


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også