Mer

  22. august: Manning, Syria og Obama

  Morgen-ManningGod morgen! Det er torsdag, Bradley Manning er dømt til til 35 års fengsel, og Morgenkaffen er servert.

  sitatet

  The Obama administration is demonstrating that there is no place in its system for people of conscience and principle. As a result, there will be a thousand more Bradley Mannings.

  WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange om Bradley Mannings dom. Manning ble dømt til 35 års fengsel i går. Mer under dagens lesestoff.

  DAGEN I DAG, 1902: Theodore Roosevelt ble første sittende amerikanske president til å bli observert i en bil. Den historiske hendelsen fant sted i Connecticut, og ble brukt som «kickoff» til hans turne gjennom New England.

  #AMPOL-NYTT

  httpv://youtu.be/wDeCecgSN_k

  DAGENS LESESTOFF

  «Manning dømt til 35 års fengsel» av Nicolai Lægreid Buzatu (AmerikanskPolitikk.no): «Etter tre og et halvt år i vare­tekt er dommen mot Bradley Man­ning klar. Man­ning dømmes til 35 års fengsel. Man­ning er dømt for å ha lekket mer enn 700,000 gra­derte doku­menter til varsler-nettstedet WikiLeaks, mens han arbeidet som ana­ly­tiker for det ame­ri­kanske mili­tæret i Irak. Lek­ka­sje­saken er den største i ame­ri­kansk historie. I til­legg til 35 års feng­sels­straff, blir 25-åringen såkalt ‘dis­ho­no­rably dis­carged’ fra mili­tæret, og mister dermed retten til alle frem­ti­dige sosiale ytelser for­bundet med militærtjenesten.» LINK

  «On road trip, Obama will try to steer focus back to economy», av Mark Felsenthal og Roberta Rampton (Reuters): «Shadowed by turmoil in Egypt and domestic controversies, President Barack Obama will seek to regain political momentum on a bus tour during which he will push his plans for stoking the U.S. economy and taming the high cost of college tuition. … The trip to New York and Pennsylvania is a chance for him to rally public opinion to his side ahead of fall clashes with Republicans on the budget. … Obama is just back from an eight-day break on the Massachusetts summer resort island of Martha’s Vineyard. But the vacation might not have been the reprieve he had hoped for.» LINK

  «House Chairman Rejects Rejects ‘Special Path’ to Citizenship», av Erica Werner (RealClearPolitics): «The chairman of the House Judiciary Committee is rejecting the idea of giving immigrants in the U.S. illegally a special pathway to citizenship. Republican congressman Bob Goodlatte of Virginia told a town hall meeting in the Shenandoah Valley on Monday that the House must chart its own course on immigration even if it never results in a bill President Barack Obama can sign. He said that he’ll do everything he can to ensure the House never takes up the Senate’s comprehensive immigration bill, which includes a path to citizenship for the 11 million immigrants in the country illegally.» LINK

  VALGSNACKS

  • Tidligere senator Scott Brown (R-Massachusetts) stiller ikke til guvernørvalget i Massachusetts til neste år.
  • Barack Obama erklærte i går sin støtte til Newark-borgermester Cory Booker, som er storfavoritt til å vinne senatvalget i New Jersey 16. oktober. Presidenten sa at Booker vil bli en viktig støttespiller i kampen om ny våpenlovgivning og at han vil kunne bidra til videreutviklingen av en mer rettferdig økonomisk politikk.
  • San Diegos borgemester Bob Filner (D) har nok en gang blitt anklaget for seksuell trakassering. I går ble forretningsdamen Dianne York den 18. kvinnen i rekken til å anklage borgemesteren. Filner har innrømmet upassende oppførsel, men nekter foreløpig å forlate jobben sin.
  • Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) sliter på målingene i hjemstaten.
  • Savner du borgermesterracet i New York City? Her ser du gårsdagens debatt mellom de demokratiske kandidatene.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Ted Cruz vil i aller høyeste grad sette sitt preg på valgkampen i 2016 hvis han stiller.
  • Om Paul Ryan stiller i 2016 eller ikke kan være utslagsgivende for resten av feltet. Hvis han ikke stiller øker Christies sjanser (de to tilhører samme «blokk» av GOP), det mener i alle fall Washington Posts konservative skribent Jennifer Rubin.
  • Donald Trump gir råd (…) til Chris Christie om at han bør styre unna Stuart Stephens – Mitt Romneys sjefsstrateg – dersom han vurderer et presidentkandidatur.
  • Howard Dean, som var i Iowa i går, støtter Hillary Clinton, foreløpig.

  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også