Mer

  Filner trekker seg

  NBC San Diego melder at byens borgermester, tidligere kongressmann Bob Filner (D), vil gå av på fredag etter et ekstraordinært, lukket bystyremøte. Filner har vært anklaget for seksuell trakassering av nærmere 20 kvinner.

  I tillegg kommer beskyldninger om økonomiske irregulariteter, der Filner skal ha krevd penger fra eiendomsutviklere.

  Bystyreleder Todd Gloria vil ta over som midlertidig borgermester inntil et nyvalg er holdt; primærvalget kan komme i løpet av 2-3 måneder. Republikaner Carl DeMaio som tapte for Filner i 2012, og som har gjort det godt på meningsmålingene mot kongressmann Scott Peters, kan komme til å stille igjen, men det kan også byadvokat Jan Goldsmith. For demokratene er det heteste navnet den tidligere republikaneren Nathan Fletcher, som kom på tredjeplass i fjor.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også