Mer

  21. august: Bradley Mannings skjebne

  Morgen-Obama-Doplhins
  God morgen! Det er onsdag, Bradley Manning får sin dom senere i dag, og Morgenkaffen er servert.
  sitatet

  He’s a little geeky at times. But he’s caring, he’s compassionate […] This is a young man who is capable of being redeemed. We should not rob him of his youth.

  Bradley Mannings advokat om sin klient. Manning kan maksimalt bli dømt til 90 år i fengsel (minus de tre årene han allerede har sittet i varetekt). Mange av Mannings støttespillere anser en dom på under 20 år som en liten seier.

  DAGEN I DAG, i 1959: President Dwight D. Eisenhower signerer papirene som gjør Hawaii til USAs 50. delstat. Snaut to år senere blir Barack Obama født i Honolulu.

  #AMPOL-NYTT

  • Demokratiske representanter fra Hawaii skal denne uken diskutere muligheten for å legalisere likekjønnet ekteskap i staten.
  • Maine-guvernør Paul LePage (R) nekter å ha sagt at Obama «hates white people», slik to anonyme republikanere tidligere har hevdet.
  • Senator Ted Cruz (R-Texas) til partifellene som er usikre på om det er klokt å presse fram en «government shutdown» dersom ikke pengekranen til «Obamacare» stanses: «Don’t blink«.
  • Stat nummer 51, North Colorado?

  DAGENS LESESTOFF

  «Panelet om Veien til Det hvite hus: Favorittene til å kapre presidentnominasjonene i 2016», av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): Jan Arild Snoen, Svein Melby, Anders Romarheim, Anders Tvegård, Elin Sørsdahl, Kristoffer Rønneberg, Hilmar L. Mjelde, Eirik Løkke, Steinar Ottesen, Carl Straumsheim, Helene Megaard og Are Tågvold Flaten deltar i Panelet. LINK

  «Manning set to learn fate for biggest leak in US history», av Courtney Kube og Erin McClam (NBC News): «Lawyers for Bradley Manning don’t want the judge sentencing him to “rob him of his youth.” The military wants to send him to prison for 60 years. On Wednesday morning, the soldier who leaked 700,000 secret government documents will learn his fate. Army Col. Denise Lind, presiding over Manning’s court-martial, will impose the sentence in a courtroom here. The announcement is scheduled for 10 a.m. ET. Manning, now 25, was a private first class working as an intelligence analyst in Iraq three years ago when he carried out the largest leak of documents in American history — sending WikiLeaks a trove that included battlefield reports.» LINK

  «Christie, Establishment Darling», av Robert Costa (National Review): «Governor Chris Christie’s darkest moment, at least in the eyes of some members of the Republican establishment, came on a chilly Sunday night in early November of last year, just days before the presidential election. What Christie and his team did that evening, in a series of terse e-mails and calls with the pleading Romney camp, remains murky. On Capitol Hill, insiders still treat the episode like the Zapruder film, analyzing it and trying to discern, from limited context, what exactly happened.» LINK

  «There won’t be any GOP alternative to Obamacare», av Jonathan Bernstein (Washington Post): «We’re hearing more and more rumblings from top Republicans that the GOP’s current position on Obamacare is untenable — that the party can’t continue to call for the destruction of Obamacare forever without offering any alternative. The push from the right for a shutdown has only drawn that into sharper relief, and so we’re finally hearing that Republicans — finally! – will make good on their promise, now 30 months overdue, to come up with the “replace” part of repeal-and-replace. It ain’t gonna happen. There won’t be any serious GOP alternative to Obamacare.» LINK

  VALGSNACKS

  • Delstatsrepresentant Joe Carr (Tennessee) annonserte at han vil utfordre partifelle og senator Lamar Alexander (R) ved neste års mellomvalg. Alexander er en av Tennesees mest erfarne politikere, og Carr innrømmer at Alexander blir vanskelig å slå.
  • Guvernør Chris Christie (R) prøvde i går å overbevise New Jerseys republikanere om at han er en lagspiller ved å erklære sin støtte (både økonomisk og moralsk) til Steve Lonegan, den republikanske senatskandidaten som taper mot demokratenes Cory Booker den 16. oktober. Med mindre tidenes politiske jordskjelv rammer The Garden State.

  VEIEN TIL DET HVITE HUS

  • Tidligere Vermont-guvernør, presidentkandidat (2004) og DNC-formann Howard Dean er i Iowa i dag. Vi hadde tatt turen om vi var i Altoona, Iowa. Det må for øvrig være trist å bli husket for «the Dean Scream».
  • Ted Cruz må vente litt før han kan slå seg til ro med at han ikke lenger har delt canadisk statsborgerskap. Muligens åtte måneder.
  • Hillary Clinton tiltrekker seg drama og kontroverser. Kan hun unngå det hvis hun stiller i 2016?
  • Den norsk-ættede Iowa-guvernør Terry Branstad (R) får med seg mange potensielle presidentkandidater på en fundraiser i DC i september. Så langt: Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) og senatorene Ted Cruz (R-Texas), Marco Rubio (R-Florida) og Rand Paul (R-Kentucky). Representant Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. kongressdistrikt), New Jersey-guvernør Chris Christie (R) og Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) er oppført som «special guests», men det er usikkert om de kommer til å delta.

  HELT TIL SLUTT: President Obama hyllet i går 1972-utgaven Miami Dolphins (vant Super Bowl i 1973) under en seremoni i Det hvite hus. Dolphins gikk ubeseiret gjennom 72-sesongen, og hadde en såkalt «perfect season». President Richard Nixon hadde hendene fulle med Watergate-skandalen og kunne derfor ikke ta imot fotball-heltene i 1973.

  httpv://youtu.be/trV8jWhp7Pw


  «Mor­gen­kaffen» brygges av redak­tøren i sam­ar­beid med nett­si­dens prak­ti­kanter. Klikk her og abonnér, så ser­veres den i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også