Mer

  Valgsnacks for 12-18 august

  Valgsnacks-logoAR-4: Viseguvernør Mark Darr vil stille til den republikanske nominasjonen her, etter at kongressmann Tom Cotton annonserte at han går for opprykk til Senatet. Også Bruce Westerman, som leder partiets gruppe i delstatssenatet, stiller.

  CA-lokal: Ifølge SurveyUSA ønsker 81% av San Diegos innbyggere at borgermester Bob Filner skal gå av. Filner anklages for seksuell trakassering av intet mindre enn 15 kvinner (foreløpig).

  KS-guv: Demokratenes gruppeleder i delstatshuset, Paul Davis vil trolig søke guvernørnominasjonen og få den, melder lokalpressen. Guvernør Sam Brownback er ikke veldig populær, men det skal mye til for at en demokrat vinner i denne delstaten. På den annen side; føderal helseminister Kathleen Sebelius klarte det to ganger.

  LA-5: Guvernør Bobby Jindal handler kjapt, og har alt utlyst datoer for suppleringsvalget til Rodney Alexanders sete, som blir ledig 26. september. Første runde blir 19. oktober og evt. andre runde 16. november (dersom en kandidat tar over 50% i første runde er vedkommende valgt). For øvrig ryktes det allerede at Alexander vurderer å stille til guvernørvalget i 2015.

  NE-guv: Delstatssenator Annette Dubas stiller til guvernørvalget for demokratene.

  PA-lokal: Tidligere kongressmann Mark Critz, som tapte setet sitt i 2012, vil stille til viseguvernørvervet i 2014. Critz tilhører den mer verdikonservative fløyen av det demokratiske partiet og dersom han vinner kan det fort bli pinlig for demokratene, avhengig av hvem som vinner guvernørnominasjonen.

  SC-sen: Delstatssenator Lee Bright har som ventet kastet seg inn i den republikanske nominasjonsstriden mot sittende senator Lindsey Graham. Bright angrep senatoren for å ha reist til Egypt på Obamas oppfordring og kalte ham “a community organizer for the Muslim Brotherhood.

  SD-sen
  : Delstatsrepresentant Stace Nelson har kastet seg på den republikanske nominasjonen, og utfordrer som de to andre mindre kjente kandidatene fra høyre. Jeg holder fortsatt ex-guvernør Mike Rounds som solid favoritt til både nominasjonen og valget.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også