Mer

  16. august: Washington ser mot 2016

  Morgen-ChristieGod morgen! Det er fredag, snart helg, og Morgenkaffen er servert.

  sitatetI think we have some folks who believe that our job is to be college professors. Now college professors are fine I guess. Being a college professor, they basically spout out ideas that nobody does anything about. For our ideas to matter we have to win. And if we don’t govern all we do is shout to the wind, and so I am going to do anything I need to do to win.

  New Jersey-guvernør Chris Christie (R). Han cruiser til gjenvalg i høst, og framstår allerede som en åpenbar 2016-kandidat. Mer under dagens lesestoff.

  DAGEN I DAG, i 1969: Første dag av Woodstock-festivalen, utenfor Bethel, New York. I følge Michael Lang, en av arrangørene, så ville også John Lennon ha deltatt, hvis det ikke hadde vært for president Richard Nixon.

  Og med det, her er dagens #ampol-saker:

  I dag er senator Amy Klo­buchar (D-Minnesota) hoved­ta­leren på North Iowa Democrats’ 10th Annual Wing Ding i Clear Lake, Iowa! 2016!

  FOLLOW FRIDAY

  @jmartNYT – Jonathan Martin, som tidligere i år meldte overgang fra Politico til The New York Times, er uten tvil en av de beste politiske journalistene i USA. JMart, som han kalles, har opparbeidet seg et rikt kildenettverk opp igjennom årene, og jobbyttet har resultert i at jeg har nådd betalingsmuren på NYTimes.com langt raskere enn tidligere. Kort og godt: #ampol approved! Følg og les!

  #AMPOL-NYTT

  • Obama om situasjonen i Egypt: Fordømmer volden og kansellerer en militærøvelse med Egypt, men kutter ikke den militære bistanden, foreløpig:

  httpv://youtu.be/XEK11vd8UAc

  • NSA-saken ruller videre, og denne gangen er det Washington Post som skriver om dokumenter lekket av Edward Snowden. Mer under dagens lesestoff.
  • Washington står overfor vanskelige og håpløst polariserte økonomiske debatter i høst. Men vi vet samtidig dette: Obama tviler på at republikanerne kommer til å risikere en ny gjeldskrise med en potensiell «shutdown» rundt hjørnet, noe det repbublikanske lederskapet er enige i.
  • Hillary Clinton får jobbtilbud fra diverse prestisjetunge universiteter om dagen. En akademisk rolle før et eventuelt kandidatur er ingen dum idé.

  DAGENS LESESTOFF

  «NSA broke privacy rules thousands of times per year, audit finds», av Barton Gellman (Washington Post): «The National Security Agency has broken privacy rules or overstepped its legal authority thousands of times each year since Congress granted the agency broad new powers in 2008, according to an internal audit and other top-secret documents. Most of the infractions involve unauthorized surveillance of Americans or foreign intelligence targets in the United States, both of which are restricted by statute and executive order. They range from significant violations of law to typographical errors that resulted in unintended interception of U.S. e-mails and telephone calls. The documents, provided earlier this summer to The Washington Post by former NSA contractor Edward Snowden, include a level of detail and analysis that is not routinely shared with Congress or the special court that oversees surveillance.» LINK.

  BAKGRUNN til NSA-saken: En NSA ansatt sa han kunne siteres, Det hvite hus ba om endringer og redigering i uttalelsene, Washington Post sa nei, og publiserte de opprinnelige uttalelsene.

  «Chris Christie: ‘I’m in this business to win’», av James Hohmann (POLITICO): «Speaking privately to Republican leaders here for the party’s summer meeting, he touted his crossover appeal and presented himself as the party’s most electable option to win back the White House in 2016. … The 41-minute luncheon speech was closed to reporters at Christie’s insistence, sources said, but an attendee at the meeting offered a full recording of the governor’s uncharacteristically revealing comments … ‘I’m in this business to win,’ he said. ‘I don’t know why you’re in it’ … ‘For our ideas to matter, we have to win because, if we don’t win, we don’t govern.’ … Ironically, he spoke at the Westin that connects with the convention center where Mitt Romney delivered his concession speech last November. … Christie said his blunt, tell-it-like-it-is style makes him attractive to people who have not voted Republican before and said that polling shows 95 percent of Republicans still support him.» LINK.

  VALGSNACKS

  Hvor mye trøbbel er egentlig senator Mitch McConnell (R-Kentucky) i med tanke på 2014-valget? Valganalytikerne Charlie Cook og Stu Rothenburg peker i litt ulike retninger.

  2016 WATCH

  Veien2016

  Som sagt: senator Amy Klobuchar (D-Minnesota) er i Iowa i dag. Andre saker:

  • Oppdatert rangering av de republikanske kandidatene fra Larry Sabato og hans Crystal Ball. Topp tre: Scott Walker, Chris Christie og Rand Paul. Ny outsider: Ohio-guvernør John Kasich (R), som flørtet med et presidentkandidatur i 2000.
  • Senator Ted Cruz (R-Texas) kan vise seg å være den største trusselen for ambisjonene til Rick Santorum, Rand Paul, Scott Walker og Paul Ryan.
  • Barbara Bush, en av dørene til tidligere president George W. Bush, ønsker at Hillary Clinton stiller i 2016. Hun beskriver henne som «unbelievably accomplished», men sier samtidig at hennes eventuelle støtte avhenger helt av hvem andre som stiller (onkelen Jeb for eksempel…)
  • Førstedame Michelle Obama sier landet er klar for en kvinnelig president.
  • Representant John Lewis (D-Georgia) støtter Hillary Clinton: “the most qualified person in America to be president.
  • Om demokratene som ikke tenker å sitte på gjerdet for å vente på Hillary Clinton.
  • Senator Kirsten Gillibrand (D-New York) har fått seg bokavtale.
  • Tidligere Vermont-guvernør og DNC-sjef Howard Dean, som også stilte i 2004, tar turen tilbake til Iowa.
  • Ta en titt på Chris Christie-artikkelen under dagens lesestoff dersom du scrollet forbi den…

  …God helg!


  Klikk her og abonnér, så ser­veres «Morgenkaffen» i inn­boksen din hver morgen, mandag til fredag.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også